Samooskrba

Za meso poskrbijo slovenski kmetje, zelenjava večinoma tuja

M.K.
6. 2. 2019, 08.00
Deli članek:

Slovenija je na področju pridelave mesa večinoma samozadostna, saj domača pridelava pokrije 81 odstotkov potreb prebivalstva, popolnoma drugače je pri zelenjavi in svežem sadju.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Ob izbruhu afere s poljskim govejim mesom, ko so v eni izmed klavnic klali bolno govedo, meso pa prodajali kot neoporečno, se v ospredje postavlja tudi vprašanje samooskrbe s hrano. Ob podnebnih spremembah in izbruhih različnih živalskih bolezni je samooskrba še toliko bolj pomembna.

Koliko mesa in zelenjave porabimo Slovenci in kakšna je samooskrba z mesom, zelenjavo, svežim sadjem in drugo hrano si preberite v današnji izdaji časnika Novice Svet24.

Zanimivosti

blazina
Sveža postelja

Za sladek spanec primerno vzdržujte odeje in vzglavnike

žafran v kulinariki
Rastline v kulinariki

Žafran je nekoč slovel kot zdravilo, danes kot začimba

rep08-2025_naslovka
Zanimivosti

Koga se boji Janez Janša: predsednik SDS na shod Ruparjevih upokojencev prišel v spremstvu telesnih stražarjev

Roškar, Glorija in Tijan
Posebna gosta

Na počitnicah pri Roškarju: Navihana osnovnošolca zabavala voditelja

opuncija
Indijska figa

Zdrav sadež, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja ožilja

Rakek_emb_skupina03
Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025