Nemalo Ptujčanov in okoličanov je petkov večer preživelo v družbi enega tamkajšnjih največjih proizvajalcev piva Damijana Gajserja, ki je skupaj s svojim tastom Marjanom Skokom pripravil tradicionalni ptujski Oktoberfest.
PIVO JE ŽIVA STVAR
Gajser – mikropivovarno ima že 12. leto, zato je postala njegov prvi dom – je povedal: »Eni glavnih surovin sta voda in ječmenov slad, vsak od njiju je izrednega pomena. Letno pridelam okoli 40.000 litrov piva.« In dodal: »Pivo je živa stvar. Nekateri me gledajo čudno, ko si zjutraj okoli 7. ure natočim kozarec piva in ga pokusim, vendar če bi zjutraj spil kavo ali kaj pojedel, ne bi več imel primernega okusa.« Skok pa poudarja: »Ptujski Oktoberfest ima že tradicionalno mesto sredi septembra, saj je oktobra lahko že precej hladno. In sodeč po udeležbi zadnjih nekaj let so ga ljudje tudi sprejeli.«
PIVCI TUDI UPOKOJENCI
In kaj so povedali obiskovalci? Med številnimi, ki so si mesto našli raje za »šankom« tako na prostem kot v lokalu, so večjo mizo zasedli tudi člani Društva upokojencev Vurberk. Predsednica Sonja Rojko pravi, da je tokrat prišlo 12 članov, saj se radi zabavajo in družijo ter pijejo pivo.