Črna kronika

Erter Pust: Smrdeča riba je po krščanski tradiciji obredna

A. M.
24. 12. 2020, 14.05
Posodobljeno: 26. 12. 2020, 11.47
Deli članek:

Božični večer je pri televizijski voditeljici v znamenju morskih dobrot.

Alan Radin / Radio Koper
Erter Pust

"Božič je zame najljubši praznik, saj me spomni na otroštvo in vso toplino svoje družine, ki se je zbrala na vigilijo. Odpirali smo darila in jedli panetton, ki ga še danes peče moja nona. Vselej je bil na meniju obvezno bakala, najprej smo ga jedli na kruhu, kot rečemo "in bianco" (na belo) zatem pa še "al rosso" (v paradižnikovi omaki) s polento, tipičen za Istro," pripoveduje Erter Pust, ki ob tem še doda: "Odkar imam Damirja, pridejo vsi k nam, saj on sam kot odličen kuhar pripravi bakala "na bru'et" (brodet) s krompirjem, kar je značilna praznična jed v Dalmaciji, od koder sta njegova starša. Združili smo tradiciji in punci obožujeta vse vrste bakalaja ... ta mnogim smrdeča riba je po krščanski tradiciji obredna in simbolizira odrekanje in post."

Zanimivosti

blazina
Sveža postelja

Za sladek spanec primerno vzdržujte odeje in vzglavnike

žafran v kulinariki
Rastline v kulinariki

Žafran je nekoč slovel kot zdravilo, danes kot začimba

rep08-2025_naslovka
Zanimivosti

Koga se boji Janez Janša: predsednik SDS na shod Ruparjevih upokojencev prišel v spremstvu telesnih stražarjev

Roškar, Glorija in Tijan
Posebna gosta

Na počitnicah pri Roškarju: Navihana osnovnošolca zabavala voditelja

opuncija
Indijska figa

Zdrav sadež, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja ožilja

Rakek_emb_skupina03
Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025