"Božič je zame najljubši praznik, saj me spomni na otroštvo in vso toplino svoje družine, ki se je zbrala na vigilijo. Odpirali smo darila in jedli panetton, ki ga še danes peče moja nona. Vselej je bil na meniju obvezno bakala, najprej smo ga jedli na kruhu, kot rečemo "in bianco" (na belo) zatem pa še "al rosso" (v paradižnikovi omaki) s polento, tipičen za Istro," pripoveduje Erter Pust, ki ob tem še doda: "Odkar imam Damirja, pridejo vsi k nam, saj on sam kot odličen kuhar pripravi bakala "na bru'et" (brodet) s krompirjem, kar je značilna praznična jed v Dalmaciji, od koder sta njegova starša. Združili smo tradiciji in punci obožujeta vse vrste bakalaja ... ta mnogim smrdeča riba je po krščanski tradiciji obredna in simbolizira odrekanje in post."
Erter Pust: Smrdeča riba je po krščanski tradiciji obredna
Božični večer je pri televizijski voditeljici v znamenju morskih dobrot.