Tragedija na Ibarski magistrali

VIDEO: Nikola s 170 kilometri na uro v grob poslal 20-letno Katarino in tri mladeniče

R.T.
9. 8. 2019, 15.10
Posodobljeno: 9. 8. 2019, 15.10
Deli članek:

Srbski Lazarevac je zavit v črno. Ponoči so na Ibarski magistrali v trenutku objestnosti, nepazljivosti in še česa, kar bo zdaj ugotavljala srbska policija, ugasnila štiri mlada življenja. Vsi so bili domačini.

Facebook
20-letna Katarina nesreče ni preživela.

O grozljivi nesreči v Srbiji, v kateri so umrli trije mladeniči in ena mladenka, smo poročali že zjutraj. Žalost in solze pa tekom dneva spremljajo nove in nove informacije o že drugi veliki tragediji na srbskih cestah v zadnjem tednu. Tako je zdaj znano, da je za volanom BMW-ja sedel 27-letni Nikola M., ki je bil po navedbah srbskega portala Blic znan po divji vožnji. Nikola je nesrečo preživel, po tragediji pa so ga pridržali policisti. Z domnevno kar 170 kilometri na uro se je z BMW-jem zaletel v dacio, ki jo je nato pred seboj potiskal še naslednjih 70 metrov, dokler ni pristala na travniku. Dacia je bila zmečkana do neprepoznavnosti. 

Z Nikolo sta v avtomobilu sedeli tudi njegovo dekle in njena sestra, komaj 20 let stara študentka Katarina Ivanković. Katarina nesreče ni preživela. 

Kričanje, vsepovsod kri 

Srbski mediji sicer poročajo o naravnost grozljivem dogajanju neposredno po nesreči, ki se je zgodila pred 2. uro ponoči. Do kraja nesreče so namreč prvi pritekli občani, ki so vsi po vrsti opisovali, da so iz zverižene pločevine slišali krike na pomoč, da je bilo vse polno krvi. Še več podrobnosti so navedli na portalu Kurir.rs, za katerega je spregovoril očividec Goran, ki je tudi sam pomagal pri reševanju. Spominja se, kako je medicinska sestra, ki je enemu od ponesrečencev podpirala glavo, v nekem trenutku dejala, da ta nima več srčnega utripa. Opisal je tudi trenutek, ko so enega od mladeničev izvlekli iz dacie in ga položili na nosila. Bil je v nezavesti, videti pa je bilo, da ima polomljene roke in noge, je pojasnil ter dodal, da je tretji sedel na sovoznikovem sedežu, da je imel zlomljen vrat in da je medicinska sestra nemudoma dejala, da mu ni pomoči. 

Pri drugem vozilu ni bilo nič drugače, morda le še bolj tragično, saj je po Goranovih navedbah medicinska sestra, ki je pomagala ponesrečencem v BMW-ju, v nekem trenutku spoznala, da zre v truplo svoje nečakinje. Bila je teta Katarine Ivanković.

Estrada

irena vrckovnik
Kolegice ne gleda kot tekmice

Irena Vrčkovnik zatrjuje da je nemogoče, mogoče

darja gajsek
Uživa, ko poje skupaj s publiko

Vili Resnik: "Želim si dočakati sto let!"

ana-petrič
Naročen poizkus diskreditacije

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega 'fishinga'

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Zanimivosti

bombažna krpa
Kakšno uporabiti

Krpe za čiščenje doma zahtevajo pravilno vzdrževanje

kajenje_1
Edward Bernays

Freudov nečak je ženske spodbujal h kajenju

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost