Orožje oblili s čokolado

Ibra obžaluje, da je tihotapil orožje

Gabrijel Toplak / Novice Svet24
18. 5. 2018, 08.05
Posodobljeno: 18. 5. 2018, 15.00
Deli članek:

Ibra Muratović je sodnico, ki ga je obsodila na štiri leta zapora in izgon iz Slovenije za štiri leta, prosil za prestajanje kazni v Sloveniji.

Gabrijel Toplak

PU Maribor
Zasežene ročne bombe.

Pred okrožno sodnico Marjano Kosi je stopil 25-letni državljan Bosne in Hercegovine Ibra Muratović, pri katerem so policisti konec lanskega leta odkrili veliko orožja. Iz avtobusa, ki je bil iz Banjaluke preko mednarodnega mejnega prehoda Gruškovje namenjen na Švedsko, je na rentgensko mejno kontrolo prinesel prtljago, med katero so našli 35 ročnih bomb M75, eno ročno bombo M52, sedem pištol različnih kalibrov, tromblonski mini in 198 kosov različnega streliva.

PRVA ARETACIJA NA BOSANSKI MEJI

Obtoženi je hudodelski podvig načrtoval skupaj z Biljano Stefanović, Miroslavom Studenom, Eldarjem Hodžićem ter zakoncema Vero in Ramo Mujkić, ki so vse orožje spravili v tri torbe in so jih bosanske varnostne službe že aretirale. Tri avtomatske puške kalašnikovke so zavili v alufolijo in jih oblili s čokolado. Z isto sladko zmesjo so oblili tudi še tri lesena kopita in cev za puško, drugo orožje pa so dali v plastične posode, ki so bile polne majoneze. Eno torbo so predali Hodžiću, a je slednji moral avtobus zapustiti že na meji med Bosno in Hrvaško, saj je bila za njim razpisana tiralica in so mu policisti tam odvzeli prostost.

DEJANJE JE OBŽALOVAL

Muratovićevega priznanja na predobravnavnem naroku ni pričakoval skorajda nihče, a se je njegovemu odvetniku Igorju Majniku, ki ga je zastopal po uradni dolžnosti, uspelo pogoditi s tožilstvom. Pred sodiščem je priznal krivdo v zameno za ponujeno kazen, in sicer štiri leta zapora ter za nadaljnja štiri leta tudi izgon iz Slovenije. A sporazuma ni podpisal, saj je sodnici dejal, da je nepismen. Kot »žig« je ponudil svoj kazalec. »Žal mi je za to, kar sem storil. Ne bom več storil kaznivega dejanja, to vam obljubljam. Kaj takšnega se ne bo več ponovilo,« ji je še dejal in jo obenem prosil, ali bi lahko zaporno kazen prestajal v slovenskem zaporu. Muratovića v Bosni čaka nov kazenski proces, saj so po odkritju slovenskih policistov bosanski možje postave med policijsko akcijo odkrili, da je prav on član hudodelske združbe, ki naj bi podobno načrtovala, kako orožje in eksploziv spraviti na Švedsko.

TOŽILSTVO: NAKLEPNO DEJANJE

In če mu Klementina Prejac, okrajna državna tožilka, očita naklepno dejanje, je njegov odvetnik Majnik prepričan, da gre za mladega človeka, ki je bil porinjen v kaznivo dejanje. »Je oseba brez vsake izobrazbe. Očitno je vedel, kaj je v torbi, ampak ga je ekonomska situacija v Bosni po moji oceni v to prisilila,« je poudaril njegov odvetnik.

Estrada

irena vrckovnik
Kolegice ne gleda kot tekmice

Irena Vrčkovnik zatrjuje da je nemogoče, mogoče

darja gajsek
Uživa, ko poje skupaj s publiko

Vili Resnik: "Želim si dočakati sto let!"

ana-petrič
Naročen poizkus diskreditacije

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega 'fishinga'

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Zanimivosti

kajenje_1
Edward Bernays

Freudov nečak je ženske spodbujal h kajenju

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan