Nekdanji smučar Jure Košir zadnje čase vse raje vihti kuhalnico. »Kuhanje mi postaja vse bolj všeč, čeprav nimam prav veliko časa za te stvari. Še ko sem tekmoval, smo s fanti, ko smo prebivali v apartmajih, kaj skuhali in se ob tem neizmerno zabavali. Največkrat so bili to kakšni preprosti špageti, a so nam kljub temu teknili. Sem gurman in rad dobro jem, obožujem testenine, italijansko hrano in tradicionalne slovenske jedi, tudi tiste na žlico. Sicer pa se lahko pohvalim, da sem specialist v pripravi lazanje z bolonjsko omako, ki mi res odlično uspe,« pravi Jure, ki je tudi ambasador Roza oktobra, meseca boja proti raku na dojkah. Ko smo Jureta vprašali, ali bi šel v katerega od vse bolj priljubljenih kuharskih šovov, pa se je samo nasmehnil: »Zelo rad bi se naučil kaj novega, mislim pa, da se za sodelovanje v kakšnem šovu ne bi odločil. Sicer pa niti nimam časa za kaj takega.«
Jure Košir se znajde tudi v kuhinji
Starejši sem, raje kuham.