Incest

Izpovedi bivše žene zadrskega Fritzla

U.K.
3. 10. 2017, 07.00
Deli članek:

V četrtek je bil na 40 let zapora obsojen 51-letni Zadrčan, ki je zaradi zaščite njegove žrtve ostal neimenovan. Moškega so mediji poimenovali kar zadrski Fritzl.

Profimedia
Žena je povedala, da je bil njen mož na zunaj vzoren mož, zabaven in prijazen človek (fotografija je simbolična).

Moški je svojo hčerko posiljeval od njenega 12. leta, z njo pa je imel tudi otroka. Obtožen je bil zaradi posilstva in fizičnega nasilja nad ženo ter ostalimi šestimi otroci. Kmalu po obsodbi je za Slobodno Dalmacijo spregovorila žena obsojenega, ki je dejala, da bi njen bivši mož moral dobiti smrtno kazen. »Ko sem slišala, da je obsojen, sem čutila neizmerno olajšanje. Bila sem srečna. A moral bi dobiti več. Jaz bi ga poslala na električni stol.« Po informacijah policije je moški svojo hčerko posilil vsaj 1500-krat. Posiljeval jo je vse do lani, ko je bil aretiran. Hčerka je zdaj stara 28 let. 

Grozljiva resnica

To, da je oče zlorabljal najstarejšo hčerko, je policiji povedala ena od sester, ki ji je dekle zaupalo, kaj se dogaja.

»Zdaj smo normalna družina. Ker ga ni več v naših življenjih, lahko spet normalno živimo,« je povedala njegova žena, ki se je letos od njega tudi ločila. Z moškim se je poročila leta 1988 in od takrat je bil do nje nasilen.

Trpinčenje

Povedala je, da se je večkrat pritožila na pristojne ustanove, a ji nihče ni verjel. »Ko me je udaril, sem kar poletela čez sobo. Socialne delavke in delavci so videli moje podplutbe, a niso ukrepali. Bil je dober govorec in znal se je izmotati iz vsake situacije. Jaz pa sem bila prestrašena in si nisem upala spregovoriti. Če bi si drznila, bi me pretepel.« Sicer je bila družina od leta 1993 pod nadzorom socialnega centra, a ta ni ukrepal. Izpostavila je, da so ji na centru večkrat dejali, da se bo možakar umiril in naj potrpi. Večkrat je zbežala in poklicala policijo, a tudi ta ni ukrepala.

Bivši vojak

Njen mož ni nikoli delal, saj je bil veteran domovinske vojne, živeli pa so v glavnem od socialne podpore in otroških dodatkov. Nekaj je zaslužila ona z delom na črno. Da njen mož posiljuje njuno hčerko, je sicer posumila leta 2012, a tega ni mogla verjeti. Tako naj bi o tem izvedela šele lani, ko je bila opravljena analiza DNK. »Devet nas je živelo pod isto streho. On, jaz, šest otrok in najmlajši otrok, ki ga je z njim imela hčerka. Tako smo živeli, dokler ga niso zaprli. Razumeti morate, da o svojih najbližjih ne razmišljate, da lahko storijo kaj takšnega. Tudi če gre za nasilnega moža.« Hčerka je tudi dvakrat splavila, a mati o tem ni vedela ničesar. Pri petnajstih letih je hčerka poskušala narediti samomor, a mati tudi takrat ni pomislila, da bi bil razlog za to očetovo posiljevanje. 

Sosedje

Sosedje ji očitajo, da je bila slaba mati, da bi morala vedeti, kaj se dogaja, a si je res težko predstavljati, kako je živeti v takšnih okoliščinah.

Izsiljevanje

Očitno je bil oče popolnoma obseden s svojo hčerko, ta pa si ni upala povedati, kaj je z njo počel. »Nikoli mi ni povedala, kdo je oče njenega otroka. To zdaj seveda razumem. A verjamem, da jo je tudi izsiljeval z njenim lastnim otrokom. Ko je delala v trgovskem centru, jo je vsak dan nadziral in ji očital, da se k**ba s svojim šefom.«

Policija je potrdila, da je eden od poslovodij zaradi njenega očeta poklical policijo. Hčerka se je sicer s svojim otrokom izselila iz Zadra in živi drugje s svojim fantom. Mati je potrdila, da je tudi hčerka zadovoljna z obsodbo. »Ne morete si predstavljati, kako je, ko izveš, da je tvoj mož oče hčerkinega otroka. Bila sem v popolnem šoku. Niti predstavljati si ne morem, da je lahko kaj takšnega storil svojemu otroku,« je še povedala mati.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste