DELO V SPLOŠNO KORIST

Mati treh otrok je svoje dejanje obžalovala

Gabrijel Toplak
1. 10. 2017, 13.24
Posodobljeno: 1. 10. 2017, 13.47
Deli članek:

Kaznivo dejanje je zagrešila julija pred dvema letoma, ko je odšla v garderobo pomerjat obleke. Eno je skrila v torbo, vendar jo je pri tem trgovka zalotila.

Gabrijel Toplak
Telefon je bil obdolženi zasežen še istega dne.

Na okrožnem sodišču v Mariboru je v petek pred sodnico Barbaro Nerat na predobravnavnem naroku stopila Serdja Haliti, ki ji je višji državni tožilec Zoran Klinc očital roparsko tatvino. Narok je trajal le dobre pol ure, saj je obtožena priznala krivdo, sodišče pa jo je obsodilo na osem mesecev zapora oziroma 480 ur dela v splošno korist.

V ravnanju obdolžene, tako tožilstvo, so podani vsi subjektivni in objektivni znaki kaznivega dejanja po 1. odstavku 207. člena Kazenskega zakonika.

NEKAJKRAT ŽE OBSOJENA

Devetindvajsetletna Rominja, ki je bila rojena v Kosovski Mitrovici in zdaj stanuje v Mariboru, ima pa tudi tri otroke, je že bila obsojena. Leta 2015 je izvršila tatvino v sostorilstvu v Hamburgu v Nemčiji in kazen odslužila, za tatvino na Ptuju pa ji je bila naložena kazen v družbeno korist. »Julija 2015 je bila zalotena pri tatvini v eni izmed trgovin na Pobrežju, kjer je proti lastnici, zato da bi ukradeno stvar obdržala, uporabila tudi silo. V garderobi je obleko skrila v torbo, kar je opazila trgovka in jo pozvala, da obleko plača. Obtožena je nanjo začela kričati in jo odrivati, pri čemer jo je popraskala po roki ter potisnila v vrata. Takrat je trgovki iz žepa padel mobilni telefon, ki ga je obtožena pobrala, obleko odvrgla in z njim pobegnila iz trgovine. Lastnico trgovine je oškodovala za okoli 700 evrov,« je predstavil obtožnico višji državni tožilec. Dodal je, da tožilstvo ne vidi razloga, da ne bi verjelo izpovedi oškodovanke, ki sicer ni vložila premoženjsko-pravnega zahtevka, saj je njena izpovedba potrjena s potrebnimi dokazi.

Obtožena ima končane tri razrede osnovne šole in je brez zaposlitve. Je poročena in mati treh otrok. Bila je že tudi obsojena za različna kazniva dejanja, a je zdaj na prostosti.

OBTOŽENA: BRANILA SEM SE

Halitijeva, ki je v petek prišla na sodišče v spremstvu policista, saj se ni odzvala prejšnjemu vabilu, je sodnici dejala, da dejanje zdaj obžaluje. »Telefon je bil lastnici vrnjen. Če bi vedeli, kako močno me je trgovka prijela za roko, bi me razumeli, da sem se branila,« je dodala. Njen zagovornik Tomaž Žiger je povedal, da je njegova stranka dejanje, ki je bilo sicer v celoti dokazano, priznala brez težav. »Tudi delo v splošno korist se mi zdi primerna kazen, glede na to, da ima tri otroke,« je pojasnil Žiger.

PREJŠNJE KAZNI NI ODSLUŽILA

Dosojeno kazen je sprejela z odobravanjem in sodišče, ki jo je med drugim oprostilo plačila stroškov kazenskega postopka, je tudi prosila, ali bi lahko kazen odslužila v Bukvarni Ciproš, kjer ji je ostalo še 80 ur družbeno koristnega dela od prejšnje kazni. »Tam sem vsak dan, od ponedeljka do sobote. Doma sem le v nedeljo, zato bi bila vesela, če bi lahko to kazen opravila oziroma izvršila tam,« je poudarila Halitijeva. 

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste