Energijski terapevt Dragan Kokalovič

Z višjo vibracijo ustvarimo bolj harmonično in zdravo življenje, naša manifestacija postaja hitrejša

Sonči Nered Čebašek
19. 7. 2024, 16.36
Deli članek:

Vsem, ki kakorkoli spremljajo področje duhovnosti in osebnostne rasti, je ime Dragan Kokalovič dobro znano.

oa
»Tako radi 'jamramo', v osnovi pa nam ni nič hudega.« Dragan Kokalovič

Energijski terapevt je pred časom namreč stopil tudi na pot poučevanja duhovnih in energijskih tehnik – in to ne kar nekih, temveč svojih lastnih, ki jih je skanaliziral od galaktikov. Prijazno je pristal, da nam pove nekaj več o sebi in svoji tehniki Lightkeeper, dodal pa je tudi 4 simbole, ki so za aktualni čas še posebej potrebni.

Kako ste stopili na pot duhovne rasti?

Na duhovno pot sem vstopal s pomočjo svoje babice. To je bila čisto tipična pot skozi rimskokatoliško vero, nekaj let sem bil celo ministrant. Že kot otrok sem se zanimal za duhovnost, ampak je nisem znal najti drugje kot v veri. Zares pa se je moja duhovna pot začela pri 20 letih, ko sem se začel udeleževati skupinskih meditacij in doživel svojo prvo zunajtelesno izkušnjo.

oa
Za duhovnost se je Dragan zanimal že kot otrok, a je ni znal najti drugje kot v rimskookatoliški veri. Zdaj jo deli prek naslova Lightkeeper Healing in vabi, da odkrijete svojo pot do zdravljenja in harmonije.

Kaj vas je najbolj privlačilo, da niste ostali le pri meditacijah, ampak ste svoje znanje širili?

Ugotovil sem, da so samo meditacije zame premalo. Res je, da z njihovo pomočjo umirimo duha in telo, ampak za resno delo je potrebno nekaj več, predvsem pa tehnike, ki so veliko hitrejše. Za neko resno travmo lahko namreč porabimo precej časa, da jo »uredimo«, medtem ko imamo na voljo precej tehnik, s katerimi lahko to uredimo v enem ali dveh terminih. Najprej sem se srečal z zlatim reikijem in potem še s kundalini reikijem, pozneje s PEAT-om in pa meni najljubšo tehniko, theta healing. Ker sem želel še nekaj več, sem skanaliziral tehniko, imenovano Lightkeeper Healing, s katero podobno kot pri reikiju energijsko podpremo področja v življenju, ki ta trenutek potrebujejo največ podpore.

In potem je šlo vse samo navzgor?

Ne, imeli sem tudi premor v duhovni rasti, ki je bil primarno posledica zunajtelesne izkušnje, ki sem jo doživel na skupinskih meditacijah. Na žalost niti približno nisem bil pripravljen na to izkušnjo, zato sem potreboval kar nekaj let, da sem ponovno posegel po meditacijah in drugih energijskih tehnikah.

Kaj vas je spodbudilo, da ste se k delu na sebi in duhovnemu razvoju vrnili?

V osnovi me je to vedno zanimalo, sploh razni vedeževalci in jasnovidci. Zmeraj sem bil navdušen nad njimi.
Če sem iskren, me je življenje kar samo peljalo na to pot, jaz sem mu le prisluhnil. Zagotovo pa so tudi moje travme iz otroštva doprinesle k temu, da sem si želel nekaj več v življenju. Predvsem pa sem iskal občutek svobode.

Kdaj ste v sebi začutili, da bi lahko tudi sami pomagali drugim?

Najprej mi je to povedala moja takratna učiteljica reikija, kar sem jaz seveda kategorično zanikal. Ampak sčasoma so v moje življenje prišli ljudje, ki so me podprli in mi pokazali, da lahko pomagam ne samo sebi, temveč tudi drugim. Seveda je bila moja vizija, da bi delal primarno energijske terapije, ampak življenje oziroma moja duša je imela drugačno pot. To je pot poučevanja duhovnih in energijskih tehnik.

Katera znanja ste najprej osvojili?

Kot sem omenil, je bilo moje prvo znanje zlati reiki. Tako zelo sem bil navdušen nad to tehniko, da sem jo izvajal vsak dan, včasih celo dvakrat dnevno. Takrat se je tudi začela zelo močno odpirati moja jasnovednost in jasnočutnost. Pozneje sem nadaljeval s kundalini reikijem, ki je očistil moje potlačene občutke, včasih tudi s pomočjo PEAT-metode. Pozneje pa sem odkril theta healing, ki ga še zmeraj prakticiram, medtem ko sem metodo reiki zamenjal za Lightkeeper Healing.

Kako ste prišli do svoje lastne metode in postali Lightkeeper?

V bistvu se je vse začelo na tečajih, ki sem jih obiskoval že v letu 2018. Najprej sem dobival različne simbole, a niti nisem vedel, kaj naj z njimi počnem. Čez nekaj mesecev pa se mi je počasi začelo odpirati in skupaj s simboli sem dobil tudi informacije, kaj kateri simbol pomeni in kako naj jih uporabljam. Pogoj za pridobitev vsega tega je bil, da morajo biti brezplačni in na voljo vsem.

Nam lahko metodo Lightkeeper – ker je nekaj novega – malce bolj opišete?

Lightkeeper je v osnovi energijska tehnika, ki nas lahko podpira na vseh področjih življenja. Ni omejena samo na energijsko zdravljenje. Njena največja prednost je zagotovo to, da nam v kratkem času zelo izrazito dvigne vibracijo in veliko te energije nam tudi ostane.

Če razložim malce podrobneje. Večina ljudi ima v povprečju vibracijo od 20.000 do 40.000 enot Bovisa. Meritve izvajamo s pomočjo nihala in Bovisove lestvice. Kadar izvajamo na primer reiki, vibracija med terapijo poskoči na 50 ali celo 100 milijard. Kadar izvajamo theta healing, pa celo na neizmerljivo. Potem pa se zgodi nekaj zanimivega, in sicer vibracija v nekaj urah pade. Res je, da vsakič malce zraste, se pravi, če smo imeli prej 20.000, imamo zdaj 20.100, vendar za resen napredek moramo precej delati. Prednost tehnike Lightkeeper pa je, da nam vibracija po nekaj terapijah zraste na 30.000 ali 50.000 enot Bovisa. Kar želim povedati, je, da je učinek veliko hitrejši. Moramo se zavedati, da z višjo vibracijo ustvarimo tudi bolj harmonično in zdravo življenje, tudi naša manifestacija postaja hitrejša. Naše življenje pa veliko mirnejše.

Seveda so to vse posredovane informacije, ki jih prejemam od, kot jim mi pravimo, Lightkeeper civilizacij ali energij – kakor pač temu že rečemo.

Obstajajo za sprejem energije kakšne omejitve?

Ne. Velika prednost tehnike Lightkeeper je tudi, da lahko skanaliziramo velike količine energije brez omejitev, ki jih predstavlja naš lastni energijski kanal. Vsi imamo energijski kanal, skozi katerega teče energija. Nekateri imajo manjše, spet drugi večje. Pri tehniki Lightkeeper pa je čisto vseeno, kako velik energijski kanal imaš, saj nam pri izvajanju pomagajo LKH-civilizacije, ki imajo od 10- do 100-krat večjega. Zato je tudi mogoče skanalizirati tako velike količine energije.

Nam opišete še simbole, kakšen je njihov pomen, kako se z njimi dela, kje vse se lahko uporabljajo?

dk
simbol Pritok obilja.PNG

S simboli energijsko podpremo področje, na katerem potrebujemo ta trenutek pomoč. Na primer, če imamo težave z vztrajnostjo, si lahko pomagamo s simbolom za vztrajnost, ali če imamo težave z denarjem ali obiljem, si pomagamo s temi simboli. Vse, kar je treba narediti, je, da si ga narišete na listek in aktivirate. Spet drugi si jih rišejo na roko ali nogo, ali pa si kupijo kak obesek. Tretji pa si simbole celo vtetovirajo.

Ste z galaktiki, ki so vam predali navodila za tehniko Lightkeeper in simbole, še vedno povezani, vam stalno pošiljajo sporočila?

Da, saj še vedno prejemam nove simbole. Morda naj kot zanimivost povem, da jih določeni udeleženci tečaja, ki imajo odprto jasnovidnost, vidijo okoli mene, ko vodim tečaj, in pa potem tudi okoli njih, ko izvajajo tehniko.

Zelo priljubljene so vaše Lightkeeper skupinske terapije. Kako potekajo?

Enkrat mesečno na svojem YouTube kanalu organiziram brezplačne skupinske terapije. Načeloma je to prvi torek v mesecu.

Najprej predelamo neko tematiko iz duhovnosti, potem pa izvedem skupinsko Lightkeeper terapijo. Vsi udeleženci me spremljajo iz domačega naslonjača in uživajo v terapiji. Seveda jo vsak doživlja po svoje in tudi čiščenje se dogaja na različnih področjih.

Zamudniki pa si lahko ogledajo tudi terapije za nazaj, saj podam namero, da tudi če jo spremljate pozneje, prav tako deluje.

Za koga so primerni Lightkeeper tečaji? Kaj udeleženci pridobijo zase, kaj lahko dajejo naprej?

Ti tečaji so primerni za vse, ki se počutijo poklicane. Lightkeeper tečaj res ni namenjen vsem, saj morate to začutiti. Udeleženci mi velikokrat pravijo, da si sploh niso prebrali, kaj bomo delali, ampak samo pridejo na tečaj, ker so začutili notranji klic.

Pridobijo, kot sem že omenil, dostop do ogromne količine energije, s katero si izboljšajo življenje. Tu moram biti iskren: včasih se zgodi, da se nam na začetku te poti začne življenje bolj rušiti kot graditi, a če želimo biti najboljša verzija sebe, moramo pustiti svoj stari jaz za seboj.

Kakšno se vam zdi trenutno stanje na Zemlji?

Lahko bi bilo boljše, po drugi strani pa je vse več prebujenih ljudi, in verjamem, da bomo skupaj zmogli ter prinesli in prebudili luč na Zemlji. Mi radi »jamramo«, v osnovi pa nam ni nič hudega. Največja nevarnost, ki jo jaz vidim, je pasivnost posameznika. Upam, da z delom na sebi omogočimo, da se prebudimo; tako bomo pomagali sebi in drugim, pa tudi živalim in naravi na splošno.

Kako naš planet in nas na njem vidite v bližnji in daljni prihodnosti?

Na žalost ali na srečo se je začelo energijsko razslojevanje. Del civilizacije bo živel zmeraj bolj lagodno in sproščeno ter bo resnično užival življenje, spet drugi del bo tonil dalje v pesimizem in pritoževanje, predvsem pa v nezmožnost prevzemanja odgovornosti za svoje življenje. Ampak tukaj imamo vsi možnost izbire. Vse, kar moramo storiti, je, da se zbudimo in pogledamo okoli sebe. Če smo lahko ob tem hvaležni, pa je toliko bolje, in življenje kar naenkrat postane čudovito, mi pa optimistični in vedri. Posledično se v nas naselita svetloba in ljubezen.

Estrada

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

anna-sorokin
Zloglasna lažna dedinja

Foto: Obsojena prevarantka Anna Sorokin med nastopom v priljubljenem šovu s sledilno napravo na nogi

robert petan_foto jernej kokol (2)
Po poroki

Robert Petan razkril podrobnosti medenih tednov in nove sezone satirične oddaje

Sophia Loren
Italijanska igralka

Filmska diva Sophia Loren na pragu okroglega jubileja

PR_danielpopovic
Aktual

VIP večerja z Danielom Popovićem v Hotelu Dolenj'c

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste