Domače paradižnikove omake so popoln dodatek testeninam, rižu, picam in ostalim jedem, narejene iz skrbno izbranih lokalnih sestavin, sočnih slivovih paradižnikov (pelatov), sveže bazilike in olivnega olja, zato so prava hrana za dušo in primerni tudi za vegane.
Bakina Tajna je v svojem stilu predstavila tri nove omake – klasično, baziliko in pikantno. Vsak od treh okusov v kozarčkih ohranja kakovost in bogastvo teh izdelkov, ki so pripravljeni po tradicionalni recepturi, a s sodobnim pristopom, brez glutena, umetnih barvil, umetnih arom in konzervansov. Na ta način se okusi iz otroštva združijo s pravimi vrednotami in nam omogočajo ustvarjanje majhnih ritualov v dobri družbi. Zato ni dvoma, da se bo tako kot o vseh izdelkih te blagovne znamke tudi o novih omakah še veliko govorilo.
»Naše paradižnikove omake so ustvarjene z ljubeznijo, skrbjo in s spoštovanjem, tako kot so to delale naše babice. Postopek priprave je kompleksen in dolg, od selekcije, prek obiranja in mletja, pa vse do lupljenja in kuhanja. Uporabljamo le najboljše lokalne sestavine in jih pripravljamo na tradicionalen način, spoštujemo naravo in zdravje. Naše omake nastajajo v majhnem kraju, Igrošu, in prenašajo zgodbo o polnem okusu, kakovostnem obroku, domači hrani na nove generacije,« je poudarila ekipa Bakine Tajne.
Nove omake, ki prihajajo k nam iz Bakine Tajne, so odlična hrana za priložnostna druženja, tako pozimi kot v toplejših mesecih. Idealno začinjene in enostavne za pripravo, te omake omogočajo prav vsakemu, da postane pravi mojster testenin ali pice, saj je Bakina Tajna že pripravila odlično podlago za raznorazne kulinarične mojstrovine. Poleg tega so nove omake popoln dodatek za romantične večerje, pa tudi velika praznovanja. Prav tako so idealne za tiste hitre obroke, ko nimamo časa za pripravo, pa čeprav samo kot pomaka s koruznim čipsom.
Bakina Tajna v vsak kozarček kot glavno sestavino vedno doda ljubezen do naravnih sestavin, koščke zelenjave in sadja, ki so ročno nabrani na lokalnih poljih. Vsak del postopka je podroben in opravljen zelo skrbno. Posledica tega je popoln okus novih omak, ki pripoveduje edinstveno zgodbo o ohranjanju tradicije, kulture, poletju, skrbi, zaupanju in ohranja skrivnost kakovosti, ki se prenaša na nove generacije.