Zanimivosti

Morska jed: riževa ponev z morskimi sadeži (paella)

M. S., Maja
3. 4. 2018, 11.01
Deli članek:

Pomlad je že vstopila v naše kuhinje in našla svoje mesto na krožnikih. Mikajo nas sveža zelenjava, ribe in morski sadeži. Danes zato za vas pripravljamo paello.

Revija Maja

Riževa ponev z morskimi sadeži (paella)

Sestavine za 4 osebe:
2 žlici olivnega olja
80 g klobase (chorizo)
1 čebula
2 stroka česna
2 rdeči koničasti papriki
1 žlica mlete dimljene paprike
1 žlica paradižnikove kaše
250 g okroglozrnatega riža
800 ml čiste kokošje juhe (lahko iz kocke)
180 g velikih kozic
400 g školjk (npr. klapavic)
25 g peteršilja

Priprava:

1. Klobaso narežemo, čebulo in česen olupimo in na drobno zrežemo. Paprikama odstranim semena in sesekljamo.

2. V veliki ponvi segrejemo olje in tri minute pražimo koščke klobase. Vmešamo čebulo, česen, koščke paprike ter pražimo še tri minute.

3. Potresemo z mleto papriko in dodamo paradižnikovo kašo ter kuhljamo minuto. Dodamo še riž in dobro premešamo.

4. Zalijemo z juho, zavremo, pokrijemo in kuhamo deset minut. Potem dodamo kozice in školjke in kuhamo še pet minut.

5. V tem času je riž že skoraj kuhan. Posodo odstavimo z ognja in pustimo pokrito še pet minut. Postrežemo s sesekljanim peteršiljem.

Majin nasvet

Namesto španske klobase chorizo lahko uporabimo nam bližji in bolj znan kulen.

Preberite tudi: Bolonjska omaka za vse, ki jim ne tekne paradižnik! Kliknite TUKAJ!