Zanimivosti

Ta teden kuhamo z miss universe Slovenije 2017 Emino Ekić

Lara Paukovič
31. 1. 2018, 13.01
Deli članek:

Z nami svoj priljubljeni recept, kuharske nasvete in trike vsak teden deli nov zvezdniški obraz. Mislite, da lahko njeno najljubšo jed pripravite bolje?

Facebook
Emina Ekić

Aktualna miss Slovenije Emina Ekić kuha približno enkrat tedensko, saj še živi z mamo, ki izvrstno kuha, zato je njej to opravilo prihranjeno. Recept, ki ga tokrat deli z bralci Zvezd, je sestavila kar sama. »Dodajala sem vse potrebno, dokler ni bil končni rezultat zelo okusen.«

Njoki v smetanovi omaki 

Sestavine:

1 žlica masla
500 gramov piščančjega fileja
500 gramov njokov
1 deciliter vode
1 deciliter mleka
250 gramov smetane za kuhanje
kisla smetana (po potrebi)
3 topljeni sirčki (trikotniki)
2 žlici parmezana
sol (po potrebi)
sladka paprika (po potrebi)

Priprava:

Piščančje meso narežite na približno enako velike kocke. Pripravite si vodo za kuhanje njokov, ki jo tudi solite. V večji ponvi stopite maslo, na katerem prepražite meso, da popolnoma pobeli. Prilijte vodo in mleko in pet minut kuhajte na srednje vročem ognju. Solite in dodajte ščepec sladke paprike. Dodajte smetano za kuhanje in kislo smetano ter nekaj minut pustite vreti. Dodajte topljene sirčke in počakajte, dokler se ne stopijo. Na koncu dodajte še parmezan in vse skupaj postrezite, dokler je še vroče.

Preberite tudi: Klasično kosilo, ki vedno navduši. Kliknite TUKAJ!