Aktualna miss Slovenije Emina Ekić kuha približno enkrat tedensko, saj še živi z mamo, ki izvrstno kuha, zato je njej to opravilo prihranjeno. Recept, ki ga tokrat deli z bralci Zvezd, je sestavila kar sama. »Dodajala sem vse potrebno, dokler ni bil končni rezultat zelo okusen.«
Njoki v smetanovi omaki
Sestavine:
1 žlica masla

Zanimivosti
Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025
500 gramov piščančjega fileja
500 gramov njokov
1 deciliter vode
1 deciliter mleka
250 gramov smetane za kuhanje
kisla smetana (po potrebi)
3 topljeni sirčki (trikotniki)
2 žlici parmezana
sol (po potrebi)
sladka paprika (po potrebi)
Priprava:
Piščančje meso narežite na približno enako velike kocke. Pripravite si vodo za kuhanje njokov, ki jo tudi solite. V večji ponvi stopite maslo, na katerem prepražite meso, da popolnoma pobeli. Prilijte vodo in mleko in pet minut kuhajte na srednje vročem ognju. Solite in dodajte ščepec sladke paprike. Dodajte smetano za kuhanje in kislo smetano ter nekaj minut pustite vreti. Dodajte topljene sirčke in počakajte, dokler se ne stopijo. Na koncu dodajte še parmezan in vse skupaj postrezite, dokler je še vroče.