Ker je v tem obdobju radijska voditeljica Aktuala našla več časa zase, se je odločila, da bo pripravila pravo pojedino za Martinovo.
»Letos to počnem prvič. Odkar v okviru televizijske oddaje tudi kuham in pripravljam različne obroke, po spletu ves čas iščem zanimive recepte.
Tako je mimo prišlo tudi rdeče zelje za Martinovo. Odločila sem se, da bom skuhala zelje z naribanimi jabolki, hruškami in vinom.« Žal ji je le, da bodo v njenih dobrotah lahko uživali le najožji družinski člani – torej mož in oba otroka.
»Vesela sem, da sem se končno lotila novega izziva. Tudi sicer rada kuham, saj mi moja babica oz. nana ves čas predaja svoje recepte in ker je Primorka, so to res najboljši mediteranski recepti. Njami,« pravi Žana, ki rada preizkuša nove recepte in zanimive kombinacije okusov.
»Moram pa priznati, da mi pogosto paše tudi tradicionalna kuhinja. Vedno, ko smo kje na poti, in jemo lokalno kuhinjo, potem že komaj čakam domačo govejo juho, 'tenstan' krompir in potico.«