Črna kronika

Črna magija usodna za Ino, bivšo ženo nekdanjega ministra Pličaniča

Žiga Kariž
20. 10. 2015, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Prebivalci Križa pri Tržiču so v nedeljo z začudenjem spremljali dogajanje okoli nekdanje samostanske stavbe. Policijski trakovi, preiskovalci in truma uniformirane policije je pričala, da se je v stavbi zgodilo nekaj hudega. Iz policijskega poročila je razbrati, da je 40-letna ženska z ostrim predmetom smrtno poškodovala svojo 50-letno podnajemnico.

Facebook

Facebook

Kot nam je uspelo izvedeti, naj bi v stavbi bivali 40-letna Lonka Uršula Prešeren s svojim osemletnim sinom in 50-letna podnajemnica Ina Henigmann, bivša žena nekdanjega ministra za pravosodje Senka Pličaniča. Čeprav je Henigmannova v stavbi bivala šele dober teden, naj bi bili ženski že dlje časa prijateljici. Na usodno noč naj bi se zapletli v okultne igre, kaj je privedlo do tega, da je nato Lonka, kot so jo klicali prijatelji, v roke vzela škarje in večkrat zabodla Ino, pa ostaja neznano. Med celotnim dogajanjem naj bi bil ves čas navzoč tudi osemletni sin lastnice stanovanja.

Prikrivanje zločina

Storilka je počakala do naslednjega dne, ko se je podala do najbližjih sosedov in jih prosila, če ji pomagajo odstraniti truplo. Sosedi naj bi Prešernova razložila, da naj bi bila Ina čarovnica, da sta se celo noč bojevali in pri tem razbili celo kuhinjo. Truplo naj bi Prešernova posula s soljo, ga pokrila in okoli prižgala sveče. Šokirani sosedje so nemudoma obvestili oblasti in Lonko zadržali do prihoda policistov. Kot so pozneje povedale priče, naj bi bila storilka umazana od krvi in očitno tudi sama poškodovana, zaradi česar so jo policisti prepeljali v bolnišnico na Jesenice.

Osemletni sin Uršule Lonke Prešeren naj bi bil priča celotnega dogajanja. Kot smo neuradno izvedeli naj bi bil malček pogosto odsoten iz šole zaradi bolezni. Sosedje pričajo tudi o krutem ravnanj, ki naj bi ga bil deležen. Večkrat naj bi tako pomanjkljivo oblečen stal na vrtu za hišo. O stanju v družini je bil obveščen tudi CSD Radovljica, ki je bivanjske razmere večkrat preverjal, a do sedaj ni ukrepal.

Domnevna morilka

Lonka Uršula Prešeren, oziroma Lonka Prešeren, kakor se je predstavljala, je imela težko otroštvo. Njeni prijatelji znajo povedati, da je bivala skupaj z mamo, očeta v družini ni bilo. Čeprav je bila Lonka odlična dijakinja in nadpovprečno inteligentna, z mamo nikoli ni našla skupnega jezika.

Njen sošolec iz srednje šole je razmere v družini označil kot grozne in dejal, da je morala Lonka v življenju marsikaj pretrpeti. Odnos z mamo naj bi botroval tudi Lonkinim psihičnim težavam, ki pa so se navzven kazale le kot malce nenavadno vedenje, ki nikoli ni vsebovalo znakov nasilja. Prvi znaki, da ima Lonka resne težave, so se pojavili pred leti, ko je za telefonsko vedeževanje zapravila ogromne vsote denarja.

Nekaj časa je delala v podjetju, ki je ponujalo IT-storitve, se ukvarjala z gradbeništvom, nato odprla Društvo za življenje z naravo Plemenica, ki se je ukvarjalo z varstvom otrok in organiziranjem poletnih taborov za otroke, prevajala je iz angleščine in nemščine, kot je razbrati iz Ajpesa, pa je imela do lani registrirano tudi dejavnost oddajanja sob.

Google maps

Psihične težave

Po večkratnih selitvah v Ljubljani in okolici se je Lonka leta 2010 ustalila v Križah pri Tržiču. Po pričanju sosedov se je njeno čudaško vedenje ves čas stopnjevalo in so bili njenih manjših izpadov že vajeni. Večkrat se je s sovaščani tudi sprla, nekaterim naj bi celo grozila.

V okolici hiše je imela več živali, ovac, konjev, koz in perjad, za katere naj bi bilo zelo slabo poskrbljeno. Z njo je živel osemletni sin, za katerega naj bi skrbela izredno slabo. Tako naj bi ga po pričevanju sosedov pozimi celo golega pustila na vrtu. Ker je bil neprestano bolan in šole skorajda ni obiskoval, so se pri njiju večkrat zglasili tudi socialni delavci. Neuradno smo izvedeli, da bi ju socialna delavka morala obiskati ravno včeraj. Otrok je sedaj v oskrbi CSD-ja. V veterinarsko oskrbo pa so predali živali, ki na bi bile v izredno slabem stanju.

Žrtev Ina Henigman

50-letna Ina Henigmann se je v medijih pojavila pred nekaj leti, ko so nekateri mediji poročali, da naj bi tedanjega ministra za pravosodje in bivšega moža Senka Pličaniča ovadila zaradi nasilja, kar pa je pozneje zanikala in razložila, da je šlo le za izjemno stresno obdobje v njenem življenju. Pozneje je izdala tudi fantazijski roman za odrasle Karolina maščevalka, zadnja leta pa naj bi se ukvarjala z alternativnimi metodami zdravljenja. Na svoji Facebook strani ima zapisano, da se ukvarja s terapijami s pomočjo regresije.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste