Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Slastne priloge z žara


K.K.
8. 8. 2017, 08.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:03
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Ko pomislimo na piknik, vedno razmišljamo o mesu. Toda pravi okus meso z žara dobi šele skupaj s prilogami, ki jih prav tako lahko pripravimo na žaru.

Shutterstock
Lubenica z žara

Lubenica na žaru

Za 2 osebi

Priprava: 15 minut

Sestavine: 1,5 žličke morske soli * 1 žlička pekočega karijevega prahu * šopek mlade čebule * četrt lubenice (po možnosti brez pešk, približno 1 kg) * 3 žlice olivnega olja.

Zmešamo sol in karijev prah. Mlado čebulo očistimo, odrežemo vrhnjo tretjino temnozelenega dela stebel. Čebule podolžno prerežemo na polovice ali četrtine. Lubenico olupimo in narežemo na dva centimetra debele rezine. V globok krožnik damo olje, v njem povaljamo čebulo in jo pečemo med obračanjem na vročem žaru pet minut. Damo na krožnik. Rezine lubenice pečemo na žaru (lahko pa tudi v ponvi) z vsake strani od dve do tri minute. Zložimo jih na krožnik k čebuli. Pokapljamo z olivnim oljem in začinimo s karijevo soljo. Ponudimo k pečenemu mesu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.