Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Paradižnik za vroče čase


K.K.
15. 8. 2017, 07.12
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

z paradižnika pripravljamo juhe, hladne omake, osvežujoče solate in seveda še marsikaj – uživajmo, saj vemo, da bo njegov okus trajal le do konca poletja.

Shutterstock

Gratinirani paradižniki

Za 4 osebe

Priprava: 20 minut

Pečenje: 25 minut

Sestavine: paradižniki v grozdu * drobtine * sol * poper * origano * olivno olje.

Paradižnike operemo in prerežemo na polovico. Z žličko izdolbemo in odstranimo semenje in vodene notranje stene. Za deset minut zložimo polovice na plast papirnatih brisač, da se osušijo. Pekač prekrijemo s papirjem za peko in premažemo (s čopičem) z malo olja. S prerezano stranjo navzdol zložimo paradižnike v pekač. Za deset minut jih postavimo v pečico, ogreto na 180 stopinj. Tako se bodo dobro osušili. Potem vzamemo pekač iz pečice, paradižnike pa obrnemo. Vsako polovico potresemo z malo drobtin, solimo, popramo in začinimo z origanom. Pokapljamo jih z oljem in damo še za 15 minut v pečico. Če v tem času paradižniki še niso pečeni, podaljšamo čas pečenja za nekaj minut.

Nasvet: Gratinirani paradižniki so osvežujoča priloga k mesnim jedem in jedem z žara.

Več v Zarji št. 33, 14.8.2017


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.