Nekdanji smučarski skakalec Cene Prevc, ki se je od profesionalne športne kariere uradno poslovil letos v Planici, kjer je opravil še zadnji skok, v gostinstvu ni neznano ime. Tisti, ki ga poznajo, pravijo, da se je vedno rad smukal okrog točilnega pulta, njegove kave so bile menda vedno vrhunsko pripravljene, izkušnje kot natakar pa si je v mlajših letih pridobival v vaškem lokalu v domači Dolenji vasi, Kranju, Ljubljani in tudi v Tonkini koči na Vršiču. Gostinstvo ga je od nekdaj privlačilo, zato ne preseneča, da se je Cene pred kratkim prav zares podal v gostinske vode, in sicer je skupaj z Matejem Kavčičem prevzel vodenje priljubljene škofjeloške kavarne in slaščičarne. Cene ne skriva, da se vseh novih izzivov neizmerno veseli, saj meni, da ima zdaj dovolj izkušenj, da se poda na malce drznejšo pot, poleg tega pa se želi v nadaljevanju življenjske poti posvetiti predvsem izpopolnjevanju samega sebe.
Podal se je v gostinske vode
Še lani uspešen smučarski skakalec je našel novi izziv. Po novem se bo največ časa zadrževal v škofjeloški kavarni in slaščičarni.