Ličenje: Manca Maselj
Stilistka: Brigita Potočki /MJZ Fashion
Kozmetika: Christian Dior
Lasna kozmetika: LITERAM Care line
Pričeska: Aneja Klemen za LITERAM INSTITUTE Salon Piskar, Miševa 1, Domžale
Obleka: Half Price Ljubljana
»Prepričana sem, da sem rojena pod srečno zvezdo,« je začela svojo pripoved Romana in naštela dokaze: bila je izbrana za preobrazbo v Jani. Ko si je srčno zaželela sodelovati v reklami, je bila izbrana tudi za to, reklama pa je bila na televiziji, v časopisih in na veleplakatih. Želela si je sodelovanja s točno določenim podjetjem in ji je uspelo tudi to. Enako je bilo z dobitkom na lotu. Sicer je zadela samo 8,30 evra, pa vseeno. Seznama še ni konec: ko je pred mnogimi leti službeno obiskala turistični sejem v Milanu, je začela sanjati o potovanju v eksotične dežele. Te sanje si je uresničila z obiskom čudovitih Sejšelov, Maldivov in Šrilanke.
»Verjamem, da je vsak izmed nas točno tam, kjer si želi biti. V nekem obdobju sem se odločila, da bom naredila vse, kar je treba, da bom lahko svoje izkušnje delila z mladimi in s tem posredno vplivala na njihovo kariero. Preko pedagoško-andragoških izpitov in predhodne službe v turistični agenciji sem postala višja predavateljica. Še zdaj nisem pozabila neprespanih noči v prvem letu priprav in treme. Strah in dvome je odpihnilo, ko so mi otroci v zahvalo podarili orhidejo. Zdaj neskončno uživam ob izmenjavi izkušenj z mladimi,« razlaga Romana, ki je, preden si je upala stopiti na samostojno podjetniško pot, naredila kar nekaj ovinkov. »V eni izmed služb sem se po končanem delu na terenu doma sesedla na kavč in preštela telefonske pogovore tistega dne – bilo jih je 110! Če je vsak trajal dve minuti ali več, jih je bilo za približno štiri ure! Ko sem bila prepričana, da so moji dnevi do konca natrpani, da nimam niti pol ure 'prostega' časa, mi je diagnoza rak pri očetu pokazala, da ni tako. Naredila sem spremembo k življenju, ki me izpolnjuje. Sedaj svojim strankam zagotavljam izvirna poslovna darila,« je povedala Romana, bik po horoskopu, ki rada uživa. Tudi v kulinariki.
Nadaljevanje prispevka si lahko preberete v reviji Jana, št. 23, 4. junij, 2024.