Popolni rezanci iz samo nekaj sestavin in v 20 minutah
Hiter recept za rezance z maslom in žajbljem, pripravljen v manj kot 20 minutah. Preprosta jed z bogatim okusom, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Ko zmanjka časa, so testenine vedno odlična rešitev. Tale preprost recept za rezance z maslom in žajbljem vas bo navdušil s svojo aromo in hitrostjo priprave. Potrebujete le nekaj sestavin, rezultat pa je kremasta, dišeča in okusna jed, ki jo boste imeli na mizi v manj kot 20 minutah.
Sestavine (za 4–6 oseb):
500 g rezancev ali katerih drugih testenin
8 žlic masla
12 svežih listov žajblja
sok ene limone
150 g sveže naribanega parmezana
sol in sveže mlet črni poper
@natsnourishments A childhood classic but with a delicious twist! Pasta with sage butter, this is so moreish and delicious!!! Also ridiculously simple you don’t really need the recipe but im sharing it anyway! Ingredients: As big a knob of butter as your heart desires 5-6 sage leaves 250g pasta As much parmesan as you want Method: Get your pasta on to boil. Melt the butter and fry the sage leaves in it until they go slightly dark and crisp, remove and set aside on paper towel. Add the drained cooked pasta, more butter some cheese and pasta water and mix until you have a luxurious sauce. Crumble in the sage leaves and enjoy
♬ original sound - natalia
Postopek:
Testenine skuhajte »al dente« v slani vodi.
V ponvi na srednji temperaturi stopite maslo, dodajte liste žajblja in jih mešajte približno 7 minut, dokler ne postanejo hrustljavi.
Primešajte limonin sok.
Kuhane testenine odcedite in jih dodajte v ponev k maslu in žajblju.
Po potrebi dodajte malo vode, v kateri so se kuhale testenine, da se omaka lepo poveže.
Potresite z naribanim parmezanom, začinite s soljo in poprom ter po želji postrezite z dodatnim sirom.
Gre za hitro in preprosto jed, ki je odlična izbira za dneve, ko v hladilniku ni veliko sestavin, a si želimo pripraviti okusno kosilo.
Še več receptov za testenine:
Špageti s puranjimi mesnimi kroglicami
Naj bodo špageti tokrat z mesnimi kroglicami v paradižnikovi omaki, popestrimo pa jih s svežo baziliko.
Zapečene testenine s tunino in grahom
Zakaj ne bi namesto lazanje pripravili zapečenih školjk? Velike testenine, grahova omaka, tunina ... in dober tek!
Testenine karbonara z bučkami
Italijani so sicer občutljivi, kadar karbonari dodajamo nove sestavine, a nič zato
Zapečene testenine s sirom in zelenjavo
Testenine iz pečice za družinsko kosilo so vedno odlična zamisel.
E-novice · Kulinarika
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se