© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje
Čas branja 1 min.

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah


Uredništvo
8. 10. 2025, 06.44
Posodobljeno
08:15
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Jajčni pizza toasti
Instagram/Kuvajte sa Stasom

Ko si zaželite nekaj toplega in hitro pripravljenega, a vseeno domačega, so jajčni toasti popolna izbira. So mehki, zlato zapečeni in polni sira, priprava pa je tako preprosta, da jih boste z veseljem pripravili tudi med tednom.

Sestavine (za 4 osebe)

- 8 rezin toasta (večjega)
- 300–400 g sira (gauda, edamec ali mocarela)
- 150 g šunke
- 4 jajca
- 50 ml mleka

- kečap po okusu

- origano

Po želji: olive, paradižnik, koruza ali paprika

Priprava

Pripravite nadev: Sir naribajte, šunko narežite na tanke rezine. V skledi razžvrkljajte jajca in jim dodajte mleko.

Sestavite toaste: Vsako rezino toasta pomočite v jajčno zmes in jo položite v pekač, obložen s papirjem za peko. Na vsak spodnji kos toasta položite rezino sira, rezino šunke, še eno rezino sira. Na vrh položite drugo rezino toasta, ki ste jo prav tako pomočili v jajčno zmes, da se lepo prepoji. Po vrhu toastov razporedite malo naribanega sira, potresite z origanom in dodajte nekaj kapljic kečapa.

Jajčni pizza toasti
Instagram/Kuvajte sa Stasom

Pečenje: Toaste položite na pekač, obložen s papirjem za peko, in jih pecite v ogreti pečici 15 minut pri 200 °C, dokler se sir ne stopi in se vrh rahlo ne obarva zlato rjavo.

Preberite še

Najboljši so še topli, mehki v sredini, z rahlo hrustljavo skorjico. Postrezite jih z zeleno solato, omako ali skodelico juhe.

Jajčne toaste lahko prilagodite po svojem okusu; dodajte narezane olive, papriko, malo feferonov ali parmezan. Odlično se obnesejo tudi kot hitra ideja za otroško večerjo ali prigrizek za druženje.

E-novice · Kulinarika

Prijavite se na e-novice in vsak teden prejmite nove recepte, kuharske trike in ideje za raznolike in okusne obroke.

Hvala za prijavo!

Na vaš e-naslov smo poslali sporočilo s potrditveno povezavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.