© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje
Čas branja 1 min.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico


Uredništvo
7. 10. 2025, 05.50
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.

Hruškov kompot
Shutterstock
Hruškov kompot

Sladke, rahlo pikantne vložene hruške z ingverjem in cimetom – nekoliko poseben recept, ki bo popestril vašo ozimnico. Za ljubitelje klasike hruškova marmelada z vaniljo,Ko jesenski dnevi prinesejo obilje sadja, je čas, da nekaj jesenskih sadežev (in spominov) ohranimo v kozarcih.

Vložene hruške z ingverjem

To ni le običajen kompot. V njem se sladkoba hrušk prepleta z rahlo ostrino ingverja in aromatično noto citrusov.

Postopek priprave je presenetljivo enostaven: hruške poširamo, jih napojimo v parfumirani sirup z limonovo lupinico, lovorom in poprom, nato vse skupaj previdno zapremo v sterilizirane kozarce.

Rezultat je nežna, dišeča jed, ki prinaša toplino v hladnejše dni. Uporabite jih lahko kot samostojni prigrizek, dodatek k sladicam ali kot presenečenje v zimskih uricah.

Hruškov kompot
Dober tek
Postopek priprave je presenetljivo enostaven.
Preberite še

Hruškovo-jabolčna marmelada z vaniljo

Kdor ima rad bolj klasične okuse, naj pripravi marmelado iz hrušk in jabolk. Nekaj kapljic limone bo uravnotežilo sladkobo, vaniljev izvleček pa bo marmelado prijetno odišavil.

Ta kombinacija nežne sadne sladkobe in pikantnih začimb ustvari živahen kontrast, ki prebudi čute. Hruške se počasi kuhajo v kisu in sladkorju, začinjenem z rdečo čebulo, ingverjem, zvezdastim janežem, kumino in ščepcem čilija. Tak čatni je odličen spremljevalec mesu in močnim sirom.

Morda vas bo zanimalo tudi:

Ker hrušk ni nikoli preveč ...

To čudovito jesensko sadje ponuja neskončno možnosti v kuhinji: od preprostih sladic, kolačev in sočnih pit do odličnih kombinacij s sirom ali mesom. Hruške vedno znova navdušijo z nežno teksturo in naravno sladkobo. V nadaljevanju smo zbrali še nekaj receptov, ki dokazujejo, kako vsestransko uporabne so: od klasičnih hruškovih kolačev do dišečih omak in osvežilnih solat, kjer hruška igra glavno vlogo.

E-novice · Kulinarika

Prijavite se na e-novice in vsak teden prejmite nove recepte, kuharske trike in ideje za raznolike in okusne obroke.

Hvala za prijavo!

Na vaš e-naslov smo poslali sporočilo s potrditveno povezavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.