Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.
Če tega slavnega kolača še niste poskusili, je zdaj pravi trenutek. Kombinacija vaniljeve kreme, slivovega nadeva in posipa iz zlatorjavo zapečenih drobtin spominja na klasične knedle, le da jih tokrat postrežemo v obliki sočnega kolača.
Recept za knedl kolač
Za posip:
200 g krušnih drobtin
4 žlice sladkorja
50 g masla
Za slivov nadev
1 kg sliv
80 g sladkorja
1 vaniljev sladkor
1 prašek za vaniljev puding
Za kremo
1 l mleka
150 g pšeničnega zdroba
150 g sladkorja
1 vaniljev sladkor
Preberite še
@antonia.jagodic KNEDLA KOLAČ Napokon sam i ja probala ovaj famozni kolač koji je prošle godine rušio internete. Mogu vam reći da mi je sada žao što ga prije nisam probala. Jeste li vi probali knedla kolač i kako vam se sviđa? 🤗 POSIP - TOPPING - 200g krušnih mrvica – bread crumbs - 4 žlice šećera – sugar - 50g maslaca – butter Na maslacu popržiti krušne mrvice i šećer do zlatne boje, pazite da ne izgori. FIL SA ŠLJIVAMA - PLUM FILLING - 1kg šljiva – plums - 80g šećera – sugar - vanilin šećer - puding od vanilije – vanilla pudding Šljive očistiti i narezati na manje komadiće, dodati šećer i vanilin šećer i kuhati na laganoj vatri petnaestak minuta da šljive puste sok i da se otopi šećer. Nakon što su šljive omekanile možete ih usitniti blenderom, a i ne morate – sve zavisi kako volite. Dodati puding od vanilije u prahu (možete ga izmutiti u malo vode) i vratiti na laganu vatru dok se ne zgusne. Cijelo vrijeme miješajte. KREMA - FILLING - 1 litra mlijeka – milk - 150g griza – semolina - 150g šećera – sugar - vanilin šećer – sugar Mlijeko i šećer staviti na vatru da zakuha, i kada zakuha dodati griz i lagano kuhati dok se ne zgusne. Slažite kolač na slijedeći način: - posip – pola kreme – voćni fil – ostatak kreme – posip #knedlakolac #knedle #knedla #sljive #plums #plumcake #kolacsasljivama #knedlatorta #antoniajagodic #jednostavnirecepti #brzirecepti #jesen #domacahrana #hrana #food #foodie #kremastikolaci #domacakuhinja #zagreb #fallrecipes #jesenskirecept ♬ original sound - Antonia Jagodic
Priprava
Posip:
Na maslu prepražite krušne drobtine in sladkor, da rahlo porjavijo in zadišijo. Pazite, da jih ne zažgete.
Slivov nadev:
Slive razkoščičite in narežite na manjše koščke. Dodajte sladkor in vaniljev sladkor ter kuhajte na nizki temperaturi približno 15 minut, da se zmehčajo in spustijo sok. Po želji jih lahko zmiksate s paličnim mešalnikom.
Vaniljev puding zmešajte z malo vode, ga dodajte k vročim slivam in kuhajte še nekaj minut, dokler se nadev ne zgosti.
Krema:
V mleku zavrite sladkor in vaniljev sladkor. Nato postopoma vmešajte zdrob in kuhajte na nizki temperaturi, dokler ne dobite goste, kremaste mase.
Sestavljanje kolača:
V pekač najprej razporedite polovico posipa, nato polovico kreme, sledi plast slivovega nadeva, preostanek kreme in na koncu še drugo polovico posipa.
Kolač ohladite in postrezite, ko se lepo strdi.
Knedl kolač je še posebej okusen naslednji dan, ko se okusi popolnoma prepojijo.
E-novice · Kulinarika
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se