© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Ne boste verjeli, kako dober je ta jabolčni kolač z marcipanom


Urška Petelin
11. 10. 2025, 05.50
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Okusna kombinacija sočnih jabolk, marcipana in cimetovega prahu v preprostem kolaču, ki bo popestril vaše jesenske dni.

jabolčni kolač z marcipanom
Shutterstock
Jabolčni kolač z marcipanom

Jabolčni kolač z marcipanom je videti čudovito, priprava pa je v resnici bistveno manj zapletena, kot je videti na prvi pogled. Ta kolač je hkrati sočen, kiselkast, sladek in mamljivo mehak. Diši po jabolkih in cimetu in je popoln za jesenske dni. S tem receptom boste pripravili kolač, ki bo navdušil vse sladkosnede.

Najprej zamesite preprosto krhko testo (za najboljši rezultat naj v hladilniku počiva dve uri). Testo obložite z marcipanovim nadevom (nasvet: marcipanovo maso kupite in si prihranite precej časa). Nadev je ključna sestavina tega kolača, saj da največ okusa. Če vam videz ni tako zelo pomemben, lahko kolač preprosto prekrijete z rezinami jabolk. Vsi tisti, ki želite navdušiti, pa iz rezin jabolk z modelčki za piškote izrežite oblike (na primer srčke) in jih napolnite z rdečo marmelado (odlično se obneseta brusnična in malinova).

Morda vas bodo zanimali tudi ti recepti:

E-novice · Kulinarika

Prijavite se na e-novice in vsak teden prejmite nove recepte, kuharske trike in ideje za raznolike in okusne obroke.

Hvala za prijavo!

Na vaš e-naslov smo poslali sporočilo s potrditveno povezavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.