Ne boste verjeli, kako dober je ta jabolčni kolač z marcipanom
Okusna kombinacija sočnih jabolk, marcipana in cimetovega prahu v preprostem kolaču, ki bo popestril vaše jesenske dni.
Jabolčni kolač z marcipanom je videti čudovito, priprava pa je v resnici bistveno manj zapletena, kot je videti na prvi pogled. Ta kolač je hkrati sočen, kiselkast, sladek in mamljivo mehak. Diši po jabolkih in cimetu in je popoln za jesenske dni. S tem receptom boste pripravili kolač, ki bo navdušil vse sladkosnede.
Jabolčni kolač z marcipanom
Ljubek jabolčni kolač za idilično jesensko sladkanje
Najprej zamesite preprosto krhko testo (za najboljši rezultat naj v hladilniku počiva dve uri). Testo obložite z marcipanovim nadevom (nasvet: marcipanovo maso kupite in si prihranite precej časa). Nadev je ključna sestavina tega kolača, saj da največ okusa. Če vam videz ni tako zelo pomemben, lahko kolač preprosto prekrijete z rezinami jabolk. Vsi tisti, ki želite navdušiti, pa iz rezin jabolk z modelčki za piškote izrežite oblike (na primer srčke) in jih napolnite z rdečo marmelado (odlično se obneseta brusnična in malinova).
Morda vas bodo zanimali tudi ti recepti:
Jabolčni kolač s cimetom
Klasično kombinacijo - jabolka in cimet - smo združili v kolaču, ki ogreje dušo.
E-novice · Kulinarika
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se