Na dan žena

Masterchef Slovenija: Nihče ni pričakoval, da bo tako naporno

Teja Pelko
22. 2. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na dan žena se bo začela nova sezona oddaje MasterChef Slovenija. Sodnike Almo Rekić, Luko Jezerška in Karima Merdjadija bo s svojimi jedmi poskušalo prepričati 16 tekmovalcev, med drugimi Salome in Sašo Bertoncelj.

Marko Vavpotič / M24.si
Tudi tokrat bodo jedi tekmovalcev ocenjevali Alma Rekić, Luka Jezeršek in Karim Merdjadi.

Kuhalnice bodo vrteli ljubiteljski kuharji Elvis Kudič, Dušan Godunc, Sašo Šketa, Iztok Jovan, Sara Rutar, Nina Plahčinski Drobne, Klara Avsenik in Mojca Gorkič ter znani ljubiteljski kuharji Boštjan Meglič - Peška, Sašo Weilgoni - Mš, Klemen Mramor - Clemens, Sašo Bertoncelj, Lucija Ćirović, Lea Plut, Salome in Natalija Kolšek.

V tretji sezoni so tekmovalcem pripravili veliko presenečenj, od izbora hrane, ki jo bodo morali pripraviti, do posebne gostje.

V Slovenijo so namreč pripeljali tekmovalko šeste sezone ameriškega MasterChefa, Američanko slovenskih korenin Katrino Kozar, ki je bila Ramsayjeva varovanka, da bi jim tudi ona malo začinila tekmovanje. »Mislim, da imamo letos zelo zanimivo skupino tekmovalcev. Vsi so zelo ambiciozni, tudi znani obrazi poskušajo veliko dokazati. Mislim, da bo ta dvoboj veliko bolj napet, kot je bil v prejšnji sezoni,« nam je dejal programski direktor Pop TV Branko Čakarmiš, ki rad gleda kuharske oddaje, skozi njih pa se tudi veliko nauči in dobi inspiracijo za kakšno jed. »Televizijske kuharske oddaje so zelo inspirativne za nas, vikend kuharje. Zadnje čase v glavnem poslušam in berem Terezo, ker ima veliko zanimivih, bolj zdravih pristopov pri receptih in stvari, za katere si nikoli ne bi predstavljal, da jih lahko sestaviš skupaj. Zdaj mi je izziv pripraviti kaj njenega,« nam je razkril Čakarmiš.

Za tekmovalce pa zelo velik izziv predstavljajo jedi, ki jih morajo pripraviti za sodnike. Ti vsako nalogo prej stestirajo, tudi časovno, da bi se izognili želodčnim težavam, pa pijejo brinovec. Alma Rekić nam je razkrila, da v tem trenutku med tekmovalci ni bistvene razlike. »Eni so boljši en dan, drugi drug,« nam je dejala sodnica.

Marko Vavpotič / M24.si
Tekmovalci tretje sezone šova MasterChef Slovenija.

V tretji sezoni kuharskega šova kuhalnico vrtita tudi Salome in Sašo Bertoncelj

Vsi tekmovalci se med sabo zelo dobro razumejo. Salome se je še posebno lepo ujela z Lucijo Ćirović, Sašo pa z Boštjanom Megličem - Peško in Sašem Weilgonijem - Mšem. 

Salome se je v šov prijavila, ker je želela Sloveniji pokazati svojo življenjsko spremembo – kako je videti kot ženska za štedilnikom. Zase pravi, da je zelo amaterska kuharica. Doma večinoma pripravlja morsko hrano po receptih svoje mame, vso stvar pa je vzela zelo resno. »Nisem si predstavljala, da je MasterChef tako naporen in adrenalinski. Trudim se po najboljših močeh. Žal mi je, da nisem šla, ko sem izvedela, da bom v šovu, po kakšne inštrukcije. Zdaj sem kupila knjige, vpisala sem se tudi na internetni tečaj k Binetu Volčiču. Cela sem v kuhariji. Tudi ko nisem tu v kuhinji, sem na internetu in gledam recepte, tako da se mi že meša od vsega,« nam je povedala zvezdnica. Najtežje pri vsem ji je, ko mora v trgovini v zgolj štirih minutah izbrati sestavine za jed, saj si sicer za to vzame čas. Najbolj strah jo je kakšnega eksotičnega mesa in stvari, ki jih prej še nikoli ni kuhala, ter sodnikov. »Rada bi bila nepopljuvana pred Slovenijo, rada bi dobro skuhala. Veliko težje je, kot sem pričakovala. Če bi vedela, kako je, mogoče ne bi šla v šov. Veliko je tega šolskega strahu. Ves čas te je strah, ali boš padel razred ali ne, in ta občutek mi ni prijeten,« nam je zaupala Salome.

Svet24
Na dogodku smo svoje kuharske veščine sodnikom predstavili tudi novinarji. Vsak je moral pripraviti pire krompir, sodniki pa so bili enotnega mnenja, naj se raje držimo peres.

Sašo Bertoncelj rad kuha, v šov pa se je prijavil zaradi nove izkušnje. »Rad kuham in zanimivo mi je bilo dobiti novo izkušnjo, dimenzijo in širino,« nam je povedal telovadec. Doma pri kuhanju prisega na osnove, med svoje specialitete pa uvršča lososa in štrudelj. Trenutno sicer precej eksperimentira. Sinčka Jana namreč s partnerico uvajata na gosto hrano. »Pripravljam mu zelo zanimive mešanice. Te svoje 'mojstrovine' pa potem uporabim tudi v kuhinji MasterChefa. Seveda tu dodam več začimb. Je pa kar naporno za Nino, ker me zaradi snemanj ni tako veliko doma in je veliko na njej, a za zdaj še kar gre,« nam je dejal Sašo. Tudi on ni pričakoval, da bo šov tako naporen. »Dejansko gre za velik pritisk, obenem pa za zelo zanimivo, bogato, polno in intenzivno izkušnjo,« je izpostavil telovadec. Najbolj pa se boji, da bi pred sabo dobil kakšno živo stvar. »Ne vem, kako bi bilo, če bi moral kakšnega jastoga gledati iz oči v oči,« je dodal za konec.

Zanimivosti

jastreb, mreža
V mreži

(Foto) Lačni jastreb se je zataknil tik pred kokošnjakom

božična zvezda na oknu
Sobne rastline

Božično zvezdo zalivajte z vodo sobne temperature

cukrov podcast
Svetovne teme

Cukrov podcast z Borutom Pahorjem o podnebni krizi

noc2
Navdihujoča naveza

Boštjan in Anton Noč – sin in oče, ki sta rojena za čebele

rojstvo, otrok, dojenček
Severna Makedonija

Rodila je pri 61-letih, sinček Petar je zdrav

Rovaniemi
Rovaniemi

V Božičkovi vasi daleč na severu ostali brez snega