Svet

HDZ za vlado brez premierja Oreškovića

G.G./STA
9. 6. 2016, 15.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Generalni sekretar HDZ Domagoj Ivan Milošević je danes v Zagrebu izjavil, da imajo dovolj poslancev v saboru za rekonstrukcijo vlade in da se pogovarjajo o novem mandatarju. Znova je pozval premierja Tihomirja Oreškovića, naj odstopi. Pričakuje tudi odstop obeh podpredsednikov vlade Tomislava Karamarka (HDZ) in Boža Petrova (Most).

Facebook
HDZ se želi znebiti Tihomirja Oreškovića.

Milošević je novinarjem pred sedežem HDZ dejal, da je "vlada zašla v slepo ulico". Potrdil je, da ločeno potekata procesa preoblikovanja parlamentarne večine ter rekonstrukcije vlade, ki bo zajela celoten vladni vrh in del ministrov. Povedal je, da v parlamentu potekajo pogovori z vsemi, ki se zavedajo odgovornosti za državo, ki nima časa za predčasne parlamentarne volitve.

Milošević je dejal, da podpirajo predsednika HDZ Karamarka, ki je v sredo izrazil pripravljenost na odstop iz vlade, če bosta s položajev odšla tudi premier Orešković in drugi podpredsednik vlade Petrov. Ni pa želel odgovoriti, kdaj naj bi odstopil Karamarko, ki mu prihodnji teden grozi nezaupnica v saboru zaradi afere njegove soproge pri poslovanju z lobistom madžarskega Mola.

Milošević je znova pozval Oreškovića, naj zapusti premierski položaj, kar naj bi bilo po njegovem mnenju v skladu z zahodnoevropskimi demokratičnimi standardi. Predsedniku vlade je očital "trmoglavost" ter pomanjkanje političnih izkušenj in poznavanja okoliščin v hrvaški politiki.

Zanimivosti

varčevanje 5
Varčujmo in varujmo

Uporabite majhne trike, da si zagotovite velike prihranke

krompir 4
Pomembna je priprava

S tem vsestranskim živilom lahko celo hujšamo!

čiščenje pomivalnega korita
Leglo bakterij

Temu delu kuhinje zagotovo posvetite premalo časa! Veste, kateri je?

elastika, gumice
Elastike!

Kot pomoč pri pakiranju ali rešitev za čajne navdušence

SPAR_Svet24_LBZ-ugoden nakup - polne vrecke
Zanimivosti

Ali veste, zakaj in kaj je pametno kupovati na zalogo?

test-baterije
Test baterije

Ali polnjenje samo do 80 odstotkov res pomaga bateriji?