Svet

Prijeli domnevnega drugega napadalca na metro v Bruslju

G.G./STA
25. 3. 2016, 07.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Policija je danes prijela domnevnega drugega napadalca na bruseljskem metroju. Gre za moškega, ki je bil tik pred eksplozijo v družbi s samomorilskim napadalcem Khalidom El Bakraouijem.

Belgijska policija
Fotorobot drugega napadalca na bruseljskem metroju.

Že včeraj so v Bruslju aretirali tri osumljence blizu urada zveznega tožilstva, dve osebi so prijeli še v središču mesta, šestega osumljenca pa v bruseljskem predmestju Jette, so pojasnili na tožilstvu. A ob tem niso razkrili nobenih informacij o identiteti aretiranih.

Belgijske oblasti so po torkovih napadih na letališče Zaventem in postajo podzemne železnice Maelbeek, ko so ubili 31 in ranili več kot 300 ljudi, začele lov na dva osumljenca, ki naj bi sodelovala v napadih. V bombnem napadu na podzemno železnico naj bi tako sodelovala dva napadalca. Poleg Khalida El Bakraouija, ki se je razstrelil, so varnostne kamere posnele še enega moškega z veliko torbo, ki se je pogovarjal s samomorilski napadalcem.

Profimedia
Policija nadaljuje s preiskavami.

Tretjega napadalca z letališča še iščejo

Med iskanimi pa je tudi tretji domnevni napadalec z letališča, kjer sta se razstrelila Brahim El Bakraoui in Najim Laachraoui. Slednjega so iskali v povezavi z lanskimi terorističnimi napadi v Parizu. Tretji domnevni napadalec, ki ga je videti na posnetkih nadzornih kamer, je pobegnil in ga še iščejo.

Francoski notranji minister Bernard Cazeneuve je medtem v četrtek pozno zvečer sporočil, da so v Argenteuilu, severozahodnem predmestju Pariza, aretirali osumljenca, ki je bil "v napredni fazi" načrta za izvedbo napada v Franciji. A minister je ob tem razkril, da ni nobenih otipljivih dokazov, da je aretirani moški, sicer francoski državljan, povezan z napadi v Bruslju ali Parizu novembra lani.

"Pripada teroristični mreži, ki je želela napasti našo državo," je glede aretiranega dejal Cazeneuve. Aretiranega so po besedah ministra opazovali in nadzorovali več tednov, aretacija pa je sledila tesnemu sodelovanju med evropskimi obveščevalci.

Zanimivosti

varčevanje 5
Varčujmo in varujmo

Uporabite majhne trike, da si zagotovite velike prihranke

krompir 4
Pomembna je priprava

S tem vsestranskim živilom lahko celo hujšamo!

čiščenje pomivalnega korita
Leglo bakterij

Temu delu kuhinje zagotovo posvetite premalo časa! Veste, kateri je?

elastika, gumice
Elastike!

Kot pomoč pri pakiranju ali rešitev za čajne navdušence

SPAR_Svet24_LBZ-ugoden nakup - polne vrecke
Zanimivosti

Ali veste, zakaj in kaj je pametno kupovati na zalogo?

test-baterije
Test baterije

Ali polnjenje samo do 80 odstotkov res pomaga bateriji?