Svet

Za napad odgovorna Kurdska delavska stranka?

STA
14. 3. 2016, 10.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Število žrtev nedeljskega bombnega napada v Ankari se je povzpelo na 37. Trije ranjeni so namreč ponoči podlegli poškodbam, je danes sporočil turški minister za zdravje Mehmet Muezzinoglu. Medtem je turška vojska že izvedla napad na oporišča prepovedane Kurdske delavske stranke (PKK) v Iraku, ki jo turške oblasti sumijo, da je odgovorna za napad.

Avtomobil bombo je sicer razneslo na avtobusnem postajališču na trgu Kizilay.

Kot je povedal minister Muezzinoglu, ostaja med 120 ranjenimi, ki se še zdravijo v bolnišnicah, 17 oseb na intenzivni negi.

Odgovornosti za napad za zdaj ni prevzel še nihče, je pa premier Ahmet Davutoglu dejal, da imajo konkretne informacije o teroristični organizaciji, ki je izvedla "ta strahopeten napad". Davutoglu je zaradi napada odpovedal za torek predvideni obisk v Jordaniji.

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan pa je po napadu zagotovil, da bo terorizem spravil na kolena. Napad bo po njegovih besedah zgolj okrepil odločnost turških varnostih sil.

Turška vojaška letala so nato davi bombardirala oporišča prepovedane PKK v Iraku. Turške oblasti naj bi sumile, da je za napad v Ankari odgovorna ta skupina.

Avtomobil bombo je sicer razneslo na avtobusnem postajališču na trgu Kizilay. Po poročanju turškega časnika Sabah naj bi napad izvedla samomorilska napadalka PKK, ki se je razstrelila v belem BMW, napolnjenem z eksplozivom, med dvema avtobusoma, polnima potnikov.

Estrada

brigitte-bardot
Slavna BB

Danes 90. rojstni dan slavi legendarna Brigitte Bardot

sara rutar
Sara Rutar

Zmagovalka kuharskega šova pričakuje dojenčka

mario galunič
Kviz Joker

Mario Galunič razkriva, kaj lahko pričakujemo od jesenske sezone

Madonna Louise Ciccone
81 let

Madonnina mačeha Joan Ciccone umrla po dolgi bitki z rakom

tilen brglez
Tilen Brglez

Nekdanji zmagovalec Kmetije odpira Breskvice Club!

Foo Fighters
Ugibanja

Foo Fighters nenadoma odpovedali nastop po šokantni izpovedi frontmana Dava Grohla