Svet

Okoli sto migrantov v Srbiji peš proti Hrvaški

T.C.
21. 2. 2016, 14.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Iz srbskega sprejemnega centra za begunce v Šidu je dopoldne proti Hrvaški krenilo okoli 120 do 150 migrantov, ki jim Hrvaška domnevno ne dovoli čez mejo.

STA
V javnosti so se pojavili očitki, da policisti na Hrvaško nezakonito vračajo tujce, ki naj bi podali namero za vložitev prošnje za mednarodno zaščito v Sloveniji.

Kot poroča srbska televizija RTS, jih je srbska policija ustavila nedaleč od meje. Migranti zavračajo vrnitev v sprejemni center.

Profimedia

Policaji so RTS neuradno potrdili, da migranti niso bili nasilni in da so jih umaknili s ceste, na katero so se sprva usedli, okoli njih pa so razporedili okoli deset policistov. Ob ustavitvi je sicer prišlo do prerivanja, a nasilja ni bilo.

Kot navaja hrvaška tiskovna agencija Hina, je RTS neuradno izvedel, da gre za migrante, ki jim hrvaška policija ne dovoli če mejo, čeprav trdijo, da prihajajo iz Sirije, Iraka in Afganistana.

Iz Srbije so sicer z vlakom, s katerim hrvaška policija prevaža migrante iz Šida, danes odpeljali več kot 600 migrantov, v sprejemnem centru pa jih je ostalo okoli 500.

Estrada

brigitte-bardot
Slavna BB

Danes 90. rojstni dan slavi legendarna Brigitte Bardot

sara rutar
Sara Rutar

Zmagovalka kuharskega šova pričakuje dojenčka

mario galunič
Kviz Joker

Mario Galunič razkriva, kaj lahko pričakujemo od jesenske sezone

Madonna Louise Ciccone
81 let

Madonnina mačeha Joan Ciccone umrla po dolgi bitki z rakom

tilen brglez
Tilen Brglez

Nekdanji zmagovalec Kmetije odpira Breskvice Club!

Foo Fighters
Ugibanja

Foo Fighters nenadoma odpovedali nastop po šokantni izpovedi frontmana Dava Grohla