Svet

Dobro počutje z negativnimi ioni

R.T.
15. 1. 2016, 08.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V zadnjem času lahko veliko slišimo o onesnaženem zraku, ki je škodljiv za pljuča, srce ter za zdravje človeka nasploh.

Arhiv

Evropska mesta se bojujejo s polucijo in širom po kontinentu so presežene koncentracije strupenih delcev PM 10. Na srečo pa narava vedno poskrbi za naše dobro počutje. Medtem, ko se doma in v službi velikokrat počutimo utrujeno, smo na plaži ali v gozdu sveži in sproščeni. V okolju z gostim prometom, kurišči na fosilna goriva in v prisotnosti električnih naprav se namreč ustvarjajo pozitivni ioni, ki povzročajo utrujenost ali obolelosti, v naravnih okoljih pa vdihujemo negativne ione, ki pozitivno vplivajo na naše življenje.

Pozdrav na Obalo

Morska obala je okolje, ki je zaradi delovanja morskih valov najbolj nasičeno z negativnimi ioni. V Sloveniji se nam ni potrebno odpraviti daleč, saj slovenska Obala ponuja veliko možnosti za oddih in sprostitev. Mediteranska klima, polna negativnih ionov, ki uravnavajo hormon sreče v telesu in spodbujajo h globokemu in pravilnemu dihanju, bo okrepila vaš imunski sistem, izboljšala vašo koncentracijo, ter zmanjšala nespečnost, depresijo, glavobol in utrujenost. Portorož imenujemo kar ˝mesto negativnih ionov˝, saj leži med dvema solnima poljema, med Strunjanskimi in Sečoveljskimi solinami, kar še dodatno poveča koncentracijo za zdravje ugodnih aerosolov v zraku. Čist in z blagodejnimi elementi prežet zrak je torej prava rešitev za zimske dni.

Vdih negativnih ionov

Če pa želite svoje zdravje še podkrepiti, obiščite hotele LifeClass Portorož. Z njihovo posebno zdravilno ponudbo se boste pomladili in bolje počutili. V tem obdobju so zelo priljubljene terapije v solni sobi, kjer so izjemno visoke koncentracije negativnih ionov in joda. Še posebno učinkovita je ta terapija za otroke z obolenji dihal ter blažitev raznovrstnih alergij.

Terapija s solinskim blatom (fango) pomaga pri bolečinah v hrbtenici, križu in sklepih, odlično pa se obnese tudi v kozmetične namene, koža postane napeta in čistejša. Z namakanjem v termomineralni vodi Pramorja boste poskrbeli za različna obolenja, zdravljenje revmatizma in kožnih bolezni. Stara je 42.000 let in je edinstvena tovrstna voda v tem delu Evrope, kajti združuje zdravilne lastnosti morske in kopenske mineralne vode. Odlična je za razstrupljanje organizma, za kar pa lahko poskrbite tudi z Ayurveda DETOX programom. Tu gre predvsem za preventivni ukrep namenjen ljudem, ki so pod velikim stresom ter se nepravilno prehranjujejo in so posledično utrujeni, razdražljivi in se soočajo z nespečnostjo.

Arhiv

S kombinacijo mediteranske klime in zdravilnega programa boste tako prejeli kar največ negativnih ionov in se počutili sveže, razbremenjeno, preprosto kot prerojeno. Zato v letu 2016 globoko vdihnite, si naberite moči in energično stopite čez ovire.

Zanimivosti

varčevanje 5
Varčujmo in varujmo

Uporabite majhne trike, da si zagotovite velike prihranke

krompir 4
Pomembna je priprava

S tem vsestranskim živilom lahko celo hujšamo!

čiščenje pomivalnega korita
Leglo bakterij

Temu delu kuhinje zagotovo posvetite premalo časa! Veste, kateri je?

elastika, gumice
Elastike!

Kot pomoč pri pakiranju ali rešitev za čajne navdušence

SPAR_Svet24_LBZ-ugoden nakup - polne vrecke
Zanimivosti

Ali veste, zakaj in kaj je pametno kupovati na zalogo?

test-baterije
Test baterije

Ali polnjenje samo do 80 odstotkov res pomaga bateriji?