2. januar

Mesečevi bi pri spoznavanju zmot radi pomagali Cerarjevim

T.L.
7. 12. 2016, 11.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Medtem ko na Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje opozarjajo na vse večjo revščino med zaposlenimi, v SMC ocenjujejo, da so se časi za Slovence "zjasnili".

Profimedia
Bo 2. januar delovni dan ali ne?

Poslanci bodo o spremembi zakona o praznikih in dela prostih dnevih, s katero bi 2. januar že prihodnje leto znova postal dela prost dan, odločali predvidoma na izredni seji v torek. O sklicu izredne seje bo po poročanju STA v petek odločal kolegij predsednika DZ, ki je v torek podprl predlog SMC za skrajšano obravnavo spremembe zakona.

Humanitarci o revščini med zaposlenimi, stranka o ugodnih javnih financah

V ponedeljek se bo sicer začelo redno decembrsko zasedanje DZ.

Medtem ko na Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje po poročanju STA opozarjajo na alarmantne podatke o vse večjem problemu revščine ne le pri brezposelnih, ampak tudi med zaposlenimi, pa v SMC ocenjujejo, da so se časi za Slovence "zjasnili". Odločitev o dela prostem 2. januarju so namreč povezali z ugotovitvijo, da je napočil čas sproščanja varčevalnih ukrepov, saj javnofinančne razmere to omogočajo. Glede na opozorila ZPMS pa to očitno velja predvsem za tiste, ki so zaposleni v javnem sektorju ...

Kakorkoli že, nad predlogom SMC - milo rečeno - niso navdušeni v Združeni levici, saj je pred dobrim letom in pol njihov popolnoma enak predlog zavrnila (tudi) stranka SMC. Občutke ob tem so delili tudi v zapisu na facebooku, v zapisu pa so pozdravili "dejstvo, da so v največji vladni stranki spoznali svojo zmoto." Ob tem so stranki v pomoč pri uvidih v zagrešene napake pripravili aplikacijo, za katero upajo, da bo stranki SMC pomagala uvideti zagrešene napake. 

Zanimivosti

varčevanje 5
Varčujmo in varujmo

Uporabite majhne trike, da si zagotovite velike prihranke

krompir 4
Pomembna je priprava

S tem vsestranskim živilom lahko celo hujšamo!

čiščenje pomivalnega korita
Leglo bakterij

Temu delu kuhinje zagotovo posvetite premalo časa! Veste, kateri je?

elastika, gumice
Elastike!

Kot pomoč pri pakiranju ali rešitev za čajne navdušence

SPAR_Svet24_LBZ-ugoden nakup - polne vrecke
Zanimivosti

Ali veste, zakaj in kaj je pametno kupovati na zalogo?

test-baterije
Test baterije

Ali polnjenje samo do 80 odstotkov res pomaga bateriji?