Prestižni cilji

Slovenska trojka za svetovni vrh

mk
8. 9. 2016, 20.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Aleksander Čeferin, Melania Trump in Danilo Türk se potegujejo za ene izmed najbolj pomembnih in vplivnih položajev na svetu. Slovenija namreč na tako visokih položajih še nikoli ni imela svojega predstavnika.

arhiv svet24
Trenutno ima največ možnosti za izvolitev Aleksander Čeferin.

Če bi Donalda Trumpa, republikanskega kandidata za predsednika, 8. novembra na 58. ameriških volitvah izvolili za predsednika, bi njegova žena, Slovenka Melania Trump, postala prva dama še vedno najmočnejše in najvplivnejše države na svetu.

Že pred 16 leti je Trump dejal, da bi bila Melania zelo tradicionalna prva dama, ki bi spominjala na Betty Ford ali Jackie Kennedy. Bila pa bi tudi prva prva dama, ki je pozirala gola.

Čeferin na pragu izvolitve

Zelo dobro kaže odvetniku in predsedniku Nogometne zveze Slovenije Aleksandru Čeferinu, ki je po torkovem odstopu Španca Angela Marie Villarja poleg Nizozemca Michaela van Praaga postal edini preostali kandidat za mesto predsednika evropske nogometne zveze. Glasovanje bo potekalo v sredo, 14. septembra, Čeferina pa je za zdaj javno podprlo kar 24 od 55 nogometnih zvez. Za izvolitev na enega najpomembnejših položajev v športu mu manjka le še nekaj glasov.

Türk ni prvi favorit

V nasprotju s Čeferinom pa slabše kaže nekdanjemu predsedniku republike Danilu Türku, ki za izvolitev na še eno pomembno mesto prvega moža Združenih narodov nima veliko možnosti. Volitve generalnega sekretarja ZN bodo potekale v oktobru. Za zdaj pa najbolje kaže Portugalcu Antoniu Guterresu, nekdanjemu portugalskemu predsedniku vlade.

V najboljšem razpletu za omenjene tri bi se torej lahko razpletlo tako, da bi imela Slovenija na najbolj vplivnih položajih celo tri Slovence, kar bi gotovo prispevalo k njeni dodatni prepoznavnosti in promociji.

Zanimivosti

varčevanje 5
Varčujmo in varujmo

Uporabite majhne trike, da si zagotovite velike prihranke

krompir 4
Pomembna je priprava

S tem vsestranskim živilom lahko celo hujšamo!

čiščenje pomivalnega korita
Leglo bakterij

Temu delu kuhinje zagotovo posvetite premalo časa! Veste, kateri je?

elastika, gumice
Elastike!

Kot pomoč pri pakiranju ali rešitev za čajne navdušence

SPAR_Svet24_LBZ-ugoden nakup - polne vrecke
Zanimivosti

Ali veste, zakaj in kaj je pametno kupovati na zalogo?

test-baterije
Test baterije

Ali polnjenje samo do 80 odstotkov res pomaga bateriji?