Slovenija

Popoln suši s človeško ribico

M.K.
1. 4. 2016, 07.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Bo človeška ribica, ta čudež narave in eno najbolj zapletenih ter skrivnostnih bitij podzemlja, kulinarično popestrila ponudbo Postojnske jame?

Suši bar »Pri človeški ribici« bo popestril doživetje obiska podzemnega sveta.

V redakciji spletnega portala Svet24.si smo iz zaupnih virov izvedeli, da je prizadevnim biologom v Postojnski jami že pred leti uspelo razvozlati veliko skrivnost razmnoževanja človeške ribice, za katero je doslej veljalo, da se v povprečju razmnožuje le enkrat v desetletju. Pridobljeno znanje in potencialna možnost umetnega gojenja ribice odpirata doslej neslutene poslovne priložnosti, od katerih si pristojni obetajo precejšnje povečanje prihodkov.

sta
Biologi v Postojnski jami so že pred leti razvozlati veliko skrivnost razmnoževanja človeške ribice.

Tako so si zamislili Suši bar »Pri človeški ribici«, ki bo postavljen v nekdanjem notranjem hotelskem bazenu, v stavbi na začetku promenade, in bo pomenil pomembno dopolnitev obstoječe ponudbe ter nadgradnjo dosedanjega doživetja jame z novimi vsebinami. Prispeval bo k bolj kakovostnemu kulinaričnemu doživetju obiska podzemnega sveta.

Pri poslovnem projektu kapitalsko sodeluje tudi japonski partner, ki obljublja, da bo k pripravi recepture popolnega sušija s človeško ribico povabil velikega mojstra sušija iz priznane restavracije na podzemni postaji Ginza v Tokiu.

Manj kvalitetne kose znamenite ribice pa bodo ne tako petičnim gostom ponudili tudi v bolj nizkocenovi in take-out različici, kot latino-azijski fusion v obliki suši burita.