V redakciji spletnega portala Svet24.si smo iz zaupnih virov izvedeli, da je prizadevnim biologom v Postojnski jami že pred leti uspelo razvozlati veliko skrivnost razmnoževanja človeške ribice, za katero je doslej veljalo, da se v povprečju razmnožuje le enkrat v desetletju. Pridobljeno znanje in potencialna možnost umetnega gojenja ribice odpirata doslej neslutene poslovne priložnosti, od katerih si pristojni obetajo precejšnje povečanje prihodkov.
Tako so si zamislili Suši bar »Pri človeški ribici«, ki bo postavljen v nekdanjem notranjem hotelskem bazenu, v stavbi na začetku promenade, in bo pomenil pomembno dopolnitev obstoječe ponudbe ter nadgradnjo dosedanjega doživetja jame z novimi vsebinami. Prispeval bo k bolj kakovostnemu kulinaričnemu doživetju obiska podzemnega sveta.
Pri poslovnem projektu kapitalsko sodeluje tudi japonski partner, ki obljublja, da bo k pripravi recepture popolnega sušija s človeško ribico povabil velikega mojstra sušija iz priznane restavracije na podzemni postaji Ginza v Tokiu.
Manj kvalitetne kose znamenite ribice pa bodo ne tako petičnim gostom ponudili tudi v bolj nizkocenovi in take-out različici, kot latino-azijski fusion v obliki suši burita.