Slovenija

Italija baje ne bo nadzirala meje s Slovenijo

T.C.
5. 1. 2016, 23.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Italijanski notranji minister Angelino Alfano je nocoj zagotovil, da "Italija nima namena zamrzniti schengenskega sporazuma in tudi ne uvesti nadzora na meji s Slovenijo", poroča Primorski dnevnik. Minister je s tem zanikal poročanje časnika Corriere della Sera, da naj bi se Italija pripravljala na ponovno uvedbo nadzora na meji.

Arhiv Svet24
Kje se bo kalvarija končala?

Alfano je navedbe Corriere della Sera zanikal v pogovoru za televizijski dnevnik TG 3. Je pa minister potrdil, "da bo Italija vztrajala in po potrebi še okrepila protiteroristične kontrole na balkanski poti", še poroča Primorski dnevnik in dodaja, da "ne gre izključiti, da je Alfano zanikal uvedbo mejnega nadzora tudi na pritiske iz Slovenije".

STA
V javnosti so se pojavili očitki, da policisti na Hrvaško nezakonito vračajo tujce, ki naj bi podali namero za vložitev prošnje za mednarodno zaščito v Sloveniji.

Italijanski časnik Corriere della Sera je sicer danes, da je Italija pripravila načrt za morebitno ponovno uvedbo nadzora na meji s Slovenijo. V skladu z njim bi ob naraščajočem valu beguncev italijanski obmejni policisti preverjali dokumente vseh, ki bodo prečkali mejo. Načrt so pripravili, potem ko naj bi v zadnjih tednih zabeležili veliko povečanje beguncev, ki v Italijo prihajajo iz Slovenije. Na teden naj bi jih tako iz Slovenije v državo vstopilo od 300 do 400.

Slovenska stran je že takoj zanikala, da bi o uvajanju nadzora dobila kakršno koli obvestilo, prav tako pa da za nadzor naj ne bi bilo razlogov, saj da nezakonitih prehodov meje ni, morda le kakšen posamezen primer, so zatrdili tako na notranjem ministrstvu kot na policiji.

STA
Prebežnikom, pretežno z območja Kosova in Metohije ter afro-azijskih držav, so organizirali nelegalni prehod prek Srbije na Madžarsko.

Zanimivosti

varčevanje 5
Varčujmo in varujmo

Uporabite majhne trike, da si zagotovite velike prihranke

krompir 4
Pomembna je priprava

S tem vsestranskim živilom lahko celo hujšamo!

čiščenje pomivalnega korita
Leglo bakterij

Temu delu kuhinje zagotovo posvetite premalo časa! Veste, kateri je?

elastika, gumice
Elastike!

Kot pomoč pri pakiranju ali rešitev za čajne navdušence

SPAR_Svet24_LBZ-ugoden nakup - polne vrecke
Zanimivosti

Ali veste, zakaj in kaj je pametno kupovati na zalogo?

test-baterije
Test baterije

Ali polnjenje samo do 80 odstotkov res pomaga bateriji?