Slovenija

Se nam obeta poseg v obdavčitev podjetij?

STA
1. 3. 2016, 06.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Finančni minister Dušan Mramor bo danes nadaljeval z usklajevanji glede sprememb na davčnem področju, ki jih načrtuje vlada in zahtevajo v gospodarstvu. Potem ko se je v petek sestal s predstavniki Združenja Manager, ga danes čakajo na Gospodarski zbornici Slovenije, v naslednjih dneh bo obiskal še nekatera delodajalska združenja in sindikate.

STA
Finančni minister Dušan Mramor.

Potem ko je finančno ministrstvo že lani pripravilo predlog nekaterih davčnih sprememb, a jih zaradi nasprotovanja javnosti kmalu umaknilo iz razprave, zdaj Mramor novih ukrepov ne namerava predlagati brez predhodnega dogovora z gospodarstvom.

Vlada je že obljubila takšno prestrukturiranje javnofinančnih bremen, ki bo šlo v smeri znižanja obremenitev dela. Tako bi dala investitorjem jasno vedeti, da želi Slovenija postati država kakovostnih delovnih mest, tudi za visoko kvalificirane, predvsem strokovne kadre, pravijo na gospodarski zbornici.

Razbremenitev dela naj bi se gibala v višini med 60 in 90 milijonov evrov, je v petek na novinarski konferenci povedal Mramor, a pristavil, da bo po drugi strani potrebnih za toliko dodatnih prihodkov. Kje naj bi jih našli, naj bi dorekli v okviru njegove turneje po delodajalskih in sindikalnih združenjih, sam pa kot eno od možnosti ponuja poseg v obdavčitev podjetij, ki je pri nas ena najnižjih v EU.

V sredo se bo Mramor sestal s predstavniki Združenja delodajalcev Slovenije, v četrtek z vodstvom Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije in Kluba slovenskih podjetnikov ter v petek s sindikati. Naslednji četrtek je dogovorjen še za srečanje na Trgovinski zbornici Slovenije.

Zanimivosti

varčevanje 5
Varčujmo in varujmo

Uporabite majhne trike, da si zagotovite velike prihranke

krompir 4
Pomembna je priprava

S tem vsestranskim živilom lahko celo hujšamo!

čiščenje pomivalnega korita
Leglo bakterij

Temu delu kuhinje zagotovo posvetite premalo časa! Veste, kateri je?

elastika, gumice
Elastike!

Kot pomoč pri pakiranju ali rešitev za čajne navdušence

SPAR_Svet24_LBZ-ugoden nakup - polne vrecke
Zanimivosti

Ali veste, zakaj in kaj je pametno kupovati na zalogo?

test-baterije
Test baterije

Ali polnjenje samo do 80 odstotkov res pomaga bateriji?