Črna kronika

Po Žulovi oceni kriminalistična preiskava ni ogrozila poslovanja Nigrada

STA
9. 3. 2016, 11.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Torkova kriminalistična preiskava po oceni direktorja mariborskega Nigrada Marka Žule ni ogrozila poslovanja družbe. Kot je Žula povedal v današnji izjavi za javnost, se procesi v Nigradu izvajajo normalno, vodstvo družbe pa si aktivno prizadeva, da rešuje sprotne naloge in obveznosti.

G.T.
Kriminaliste so med torkovo preiskavo zanimali pravni posli iz preteklosti Nigrada.

Po Žulovih besedah so kriminaliste med torkovo preiskavo zanimali pravni posli iz preteklosti Nigrada, preden je sam postal direktor te družbe. "Gre za srednjo količino podatkov, kriminalisti so svoje delo opravili zelo koristno, zasegli so nekaj elektronskih vsebin, ki jih bodo pregledali," je povedal.

Po navedbah časnika Večer so kriminalisti v torek preiskovali posle mariborskih javnih podjetij z oglaševalsko agencijo Oranža, hišne preiskave pa naj bi potekale na sedežih podjetij Nigrad, Snaga, Mariborske lekarne, Farmadent in na Mestni občini Maribor. Po poročanju časnika naj bi pridržali tudi Žulo.

Kot je v torek povedal mariborski župan Andrej Fištravec, so kriminalisti preiskali eno pisarno na občini ter jim izročili odredbo sodišča, naj v nekaj dneh pripravijo dokumentacijo v zvezi s poslovanjem dveh družb, in sicer Oranža in Nigrad.

Kriminalisti so od občine zahtevali tudi izročitev dokumentacije v zvezi z obnovo Trubarjeve ulice. "Iz odredb je razvidno, da preiskava poteka v kazensko-preiskovalni zadevi zoper fizično osebo, ki ni zaposlena na Mestni občini Maribor in ni njen funkcionar. Prav tako iz odredbe ugotavljamo, da nihče od zaposlenih ali funkcionarjev ni osumljenec v predmetni zadevi in zato ni bil pridržan," navajajo na mariborski občini.

Estrada

brigitte-bardot
Slavna BB

Danes 90. rojstni dan slavi legendarna Brigitte Bardot

sara rutar
Sara Rutar

Zmagovalka kuharskega šova pričakuje dojenčka

mario galunič
Kviz Joker

Mario Galunič razkriva, kaj lahko pričakujemo od jesenske sezone

Madonna Louise Ciccone
81 let

Madonnina mačeha Joan Ciccone umrla po dolgi bitki z rakom

tilen brglez
Tilen Brglez

Nekdanji zmagovalec Kmetije odpira Breskvice Club!

Foo Fighters
Ugibanja

Foo Fighters nenadoma odpovedali nastop po šokantni izpovedi frontmana Dava Grohla