Črna kronika

Ukradel kolonjsko, grozi mu do 10 let zapora

Samo Strel
9. 11. 2015, 19.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

arhiv Svet24

10. Iz gozda v okolici Novega mesta so neznanci ukradli lesene klopi in mizo. Društvo iz Potovega Vrha so s tatvino oškodovali za 600 evrov.

9. Koprski policisti obravnavali 38-letnega Srba, ki je v enem od nakupovalnih središč ukradel 60 evrov vredne čevlje, varnostnikom pa brez uspeha poskušal zbežati. Sledi ovadba zaradi predrzne tatvine.

8. V Sežani je nekdo vlomil v avtomatski sesalnik avtopralnice in iz njega izbezal za približno 50 evrov kovancev.

7. V Hudenju v občini Škocjan so neznanci z motorno žago razžagali dve lovski preži in povzročili za okoli tisoč evrov škode.

6. V Hrvatinih je bilo iz dveh barak ukradeno nekaj ozimnice, nahrbtna motorna kosilnica, motorna žaga in trije akumulatorji. Skupna škoda znaša nekaj čez tisočaka.

5. Na postojnskem pokopališču je nekdo poškodoval nagrobni spomenik in svojcem pokojnika povzročil za okrog 800 evrov škode.

4. Celjski policisti so v Gornjem Gradu obravnavali vlom v cvetličarno. Neznani storilec je ukradel menjalni denar in komplet elektronskih sveč.

3. Pri Predjami so tatovi s pašnika odnesli dve sedli znamke Western, tri uzde, ti podsedelne pasove, podprsnico, podsedelnico, usnjeno torbo, hlače in plašč. Lastnik iz Postojne je oškodovan za okrog 1300 evrov.

2. V okolici Dolenjskih Toplic so tatovi iz hleva ukradli telico in kmeta oškodovali za 400 evrov.

1. V Mariboru je varnostnica prodajalne na Gosposvetski cesti do prihoda policistov pridržala 38-letnega domačina, ki je ukradel toaletno vodo znamke Armani, vredno 90,29 evra. Osumljeni jo je med poskusom pobega lažje telesno poškodoval, neprimerno pa se je vedel in zamahoval proti njej tudi po prihodu policistov na kraj dogodka. Nasilnemu lopovu sledi ovadba zaradi roparske tatvine, za kar je predvidena kazen od enega do deset let zapora.

Zanimivosti

varčevanje 5
Varčujmo in varujmo

Uporabite majhne trike, da si zagotovite velike prihranke

krompir 4
Pomembna je priprava

S tem vsestranskim živilom lahko celo hujšamo!

čiščenje pomivalnega korita
Leglo bakterij

Temu delu kuhinje zagotovo posvetite premalo časa! Veste, kateri je?

elastika, gumice
Elastike!

Kot pomoč pri pakiranju ali rešitev za čajne navdušence

SPAR_Svet24_LBZ-ugoden nakup - polne vrecke
Zanimivosti

Ali veste, zakaj in kaj je pametno kupovati na zalogo?

test-baterije
Test baterije

Ali polnjenje samo do 80 odstotkov res pomaga bateriji?